Noticias de Alicante y provincia

miércoles, 1 febrero 2023

Elda rep al «Bus de la Llengua» en el pont de la Constitució

El «Bus de la Llengua» continua la seua ruta per la província d’Alacant desplegant la seua activitat dins de la campanya «Sempre teua. La teua llengua», campanya institucional de promoció del valencià de la Generalitat Valenciana, afavorida per la conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport.

- Advertisement -

El 5 de desembre el «Bus de la Llengua» es va traslladar a Elda, localitat en la qual roman fins a la jornada d’avui divendres, desplegant la seua activitat de tallers entre escolars i públic en general.

Durant estos dies, el bus s’ha estacionat en la Plaça Ficia i va ser visitat en la jornada del dimecres pels col·legis Sant Negre, Miguel Servet i Pintor Sorolla.

- Advertisement -

Els alumnes han pogut gaudir, però també aprendre amb les nombroses activitats preparades per a ells sota la supervisió de Tania i Mercedes, les monitores encarregades de desenvolupar els tallers.

L’objectiu d’estos tallers és motivar i divertir als participants, per açò cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. En el bus es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que cerquen la complicitat del públic.
L’autobús també compta amb marxandatge de la campanya «Sempre teua. La teua llengua», com a samarretes, bosses, xapes i llapis per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

Tot açò forma part de la campanya «Sempre teua. La teua llengua» que té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a la consecució de l’equitat lingüística.

Després de la seua estada a Elda, el «Bus de la Llengua» posarà rumb cap a la localitat veïna de Petrer en la qual romandrà del 10 al 12 de desembre, i la ubicació del qual es localitza en el Parc Infantil de Trànsit.

CatalàEspañol