Orihuela adapta els seus continguts culturals al llenguatge de signes

La regidoria de Cultura ha adaptat així nous continguts culturals, incloent-hi la interpretació en llengua de signes a 16 vídeos sobre els recursos més visitats de la nostra ciutat

Juega Limpio Orihuela

La regidora de Cultura de Orihuela, Mar Ezcurra, ha presentat aquest matí l’adaptació dels continguts culturals dels museus d’Oriola i els principals llocs d’interés de la ciutat al llenguatge de signes.

Així, mitjançant uns dispositius mòbils que es trobaran en els museus, en els centres de recepció de visitants i oficines d’atenció al públic totes les persones que ho desitgen podran “gaudir de la nostra cultura, millorant la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i l’accessibilitat universal”.

La regidoria de Cultura ha adaptat així nous continguts culturals, incloent-hi la interpretació en llengua de signes a 16 vídeos sobre els recursos més visitats de la nostra ciutat.

Aquests vídeos compten amb l’assessorament i col·laboració de la Federació Espanyola de Sords (FESORD) i disposen d’una duració mitjana aproximada de 5 minuts, amb informació precisa i imatges de cada recurs.

Els llocs que compten amb aquest dispositiu són:

 Casa Natal de Miguel Hernández
 Casa Museu de Miguel Hernández
 Palmeral
 Col·legi de Santo Domingo
 Museu de Setmana Santa
 S. I. Catedral
 Museu d’Art Sacre

 Església de Santa Justa i Rufina
 Museu de la Muralla
 Museu Fundació Pedrera
 Refugi de la Guerra Civil
 Museu de la Reconquesta
 Museu Arqueològic Comarcal
 Església de Santiago
 Santuari de Ntra. Sra de Monserrate
 Murals de Sant Isidre

“Aquests vídeos estaran disponibles tant a la nostra ciutat com a través d’Internet per a arribar al major nombre d’usuaris. És un xicotet pas, però molt important per a nosaltres. Treballem així perquè el nostre poeta siga encara més universal, el nostre Art i Història siguen comprensibles a més persones. Treballem perquè totes les persones, residents a Orihuela o visitants que tinguen algun tipus de discapacitat auditiva, puguen gaudir de la nostra cultura i del nostre patrimoni”, ha explicat Mar Ezcurra, qui ha estat acompanyada en la presentació de Tomás Serna, guia turístic d’Orihuela i encarregat de portar aquest projecte a cap, a qui la regidora de Cultura ha agraït i reconegut públicament “el seu interés i sensibilitat perquè Orihuela cada dia siga una mica més de tots”.

“L’accessibilitat ha de ser un treball diari i per això, la regidoria de Cultura ha estat treballant en l’accessibilitat a la Cultura en qualsevol de les seues formes d’expressió. Treballem diàriament a millorar els accessos als centres culturals per a persones amb mobilitat reduïda com per exemple, el Teatre Circ on retirem butaques per a reservar espai a cadires de rodes i instal·lem rampes per a accedir als camerinos, hem millorat els accessos als museus, la pàgina web de cultura va ser la primera a ser accessible per a les persones amb problemes de visió, la sala de la biblioteca municipal ja és totalment accessible i en cadascun dels esdeveniments, concerts, espectacles organitzats hem tingut un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o alguna discapacitat i ara presentem una realitat que permet l’accés als continguts culturals que hi ha en nostres museus a totes les persones”, ha recordat Mar Ezcurra.