fbpx

Noticias de Alicante y provincia

jueves, 18 agosto 2022

Orihuela adapta els seus continguts culturals al llenguatge de signes

La regidoria de Cultura ha adaptat així nous continguts culturals, incloent-hi la interpretació en llengua de signes a 16 vídeos sobre els recursos més visitats de la nostra ciutat

La regidora de Cultura de Orihuela, Mar Ezcurra, ha presentat aquest matí l’adaptació dels continguts culturals dels museus d’Oriola i els principals llocs d’interés de la ciutat al llenguatge de signes.

- Advertisement -

Així, mitjançant uns dispositius mòbils que es trobaran en els museus, en els centres de recepció de visitants i oficines d’atenció al públic totes les persones que ho desitgen podran “gaudir de la nostra cultura, millorant la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i l’accessibilitat universal”.

La regidoria de Cultura ha adaptat així nous continguts culturals, incloent-hi la interpretació en llengua de signes a 16 vídeos sobre els recursos més visitats de la nostra ciutat.

- Advertisement -

Aquests vídeos compten amb l’assessorament i col·laboració de la Federació Espanyola de Sords (FESORD) i disposen d’una duració mitjana aproximada de 5 minuts, amb informació precisa i imatges de cada recurs.

Els llocs que compten amb aquest dispositiu són:

 Casa Natal de Miguel Hernández
 Casa Museu de Miguel Hernández
 Palmeral
 Col·legi de Santo Domingo
 Museu de Setmana Santa
 S. I. Catedral
 Museu d’Art Sacre

 Església de Santa Justa i Rufina
 Museu de la Muralla
 Museu Fundació Pedrera
 Refugi de la Guerra Civil
 Museu de la Reconquesta
 Museu Arqueològic Comarcal
 Església de Santiago
 Santuari de Ntra. Sra de Monserrate
 Murals de Sant Isidre

“Aquests vídeos estaran disponibles tant a la nostra ciutat com a través d’Internet per a arribar al major nombre d’usuaris. És un xicotet pas, però molt important per a nosaltres. Treballem així perquè el nostre poeta siga encara més universal, el nostre Art i Història siguen comprensibles a més persones. Treballem perquè totes les persones, residents a Orihuela o visitants que tinguen algun tipus de discapacitat auditiva, puguen gaudir de la nostra cultura i del nostre patrimoni”, ha explicat Mar Ezcurra, qui ha estat acompanyada en la presentació de Tomás Serna, guia turístic d’Orihuela i encarregat de portar aquest projecte a cap, a qui la regidora de Cultura ha agraït i reconegut públicament “el seu interés i sensibilitat perquè Orihuela cada dia siga una mica més de tots”.

“L’accessibilitat ha de ser un treball diari i per això, la regidoria de Cultura ha estat treballant en l’accessibilitat a la Cultura en qualsevol de les seues formes d’expressió. Treballem diàriament a millorar els accessos als centres culturals per a persones amb mobilitat reduïda com per exemple, el Teatre Circ on retirem butaques per a reservar espai a cadires de rodes i instal·lem rampes per a accedir als camerinos, hem millorat els accessos als museus, la pàgina web de cultura va ser la primera a ser accessible per a les persones amb problemes de visió, la sala de la biblioteca municipal ja és totalment accessible i en cadascun dels esdeveniments, concerts, espectacles organitzats hem tingut un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o alguna discapacitat i ara presentem una realitat que permet l’accés als continguts culturals que hi ha en nostres museus a totes les persones”, ha recordat Mar Ezcurra.

ValenciàEspañol