Luis Barcala pagarà les dues factures que es deuen a Escola Valenciana

L'Equip de Govern del Partit Popular d'Alacant no va assistir al Consell del Port on es tractava aquest tema.

636
Escola Diario de Alicante
Ernesto José Caparrós

Les dues factures que devia l’Ajuntament d’Alacant a Escola Valenciana en el dia de la celebració de la Plaça del Llibre seran abonades demà davant la Comissió de Transparència, així ho ha comunicat el seu alcalde.

La Comissió de Transparència i Bon Govern que presideix el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, es reunirà amb Luis Barcala per a rebre el pagament de les factures, una de 2016 per 10.000 euros i l’altra de 2017 de 14.732,42 euros, deus de l’etapa del portaveu de Compromís, Natxo Bellido.

En el desglossament de la primera factura apareix el pagament d’una nòmina de 1.530 euros a Ismael Vicedo, treballador de la Escola Valenciana, vicesecretari de Compromís i parella sentimental de la regidora del mateix grup, María José Espuch i que el conseller Alcaraz no ha tingut més remei que donar-los una reprimenda.

“Ens continua sorprenent moltíssim que el portaveu de Compromís seguisca sense donar la cara i tirant pilotes fora, primer ahir tractant d’atribuir a l’ex alcalde Echávarri aquest assumpte i ara tirant la responsabilitat als tècnics, mentre ell es continua posant de perfil i mai té responsabilitat de res. El que és clar és que no dóna explicacions i ara li les demana el conseller”, ha puntualitzat l’alcalde. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha sentit satisfeta que aquest assumpte estiga solucionat i aclarit.

Absència en el Port d’Alacant

El Partit Socialista d’Alacant ha retret a l’Equip de Govern que no es presentara ahir al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària d’Alacant. Les crítiques del grup socialista contra el Partit Popular ha sigut pels interessos per eixir en les fotos mentre es debatia assumptes que concerneixen la ciutat. L’alcalde estava a València per a fotografiar-se amb el rei i Carlos Castillo en la Diputació d’Alacant, al qual demanen des de grup socialista, que renuncie a algunes de les seues tantes obligacions si no pot assumir-les. “Estem acostumats al fet que Barcala no assumisca les seues responsabilitats i actue, més d’una vegada, com un fan, en lloc de com un alcalde”, lamenta la portaveu socialista Eva Montesinos.

El tema que ahir es debatia era evitar que el Port d’Alacant acollira els macro depòsits. “El que més ens crida l’atenció és que el PP no haja aprés res amb el succeït. La seua deixadesa és tal que ja no els n’hi ha prou amb no assabentar-se del que s’aprova, és que directament decideixen no acudir”, assenyala la portaveu socialista. No obstant això, si l’alcalde no podia assistir hauria d’haver-lo fet el regidor Carlos Castillo al qual consideren que s’ocupa de torpedinar les inversions del Consell en la Diputació.

L’alcalde d’Alacant, ha explicat que l’acord que va adoptar ahir el Port està dins de les seues competències, i pel que fa a la gasolinera ha dit que aquesta tramitació ha de començar de zero. Barcala ha recordat que quan van arribar al govern hi havia una llicència en tramitació demanada per a una gasolinera, una llicència que durant els anys 2016 i 2017 s’havia prorrogat pel regidor de Guanyar, Miguel Ángel Pavón i van considerar que no hi havia motius per a continuar prorrogant aquesta llicència i van promoure la seua caducitat. “Hi havia un acord i un compromís de descontaminació d’aqueix sòl, des que es van llevar els depòsits antics de gasolina, això s’hauria de verificar”, ha comentat el primer edil d’Alacant.