fbpx

Noticias de Alicante y provincia

jueves, 18 agosto 2022

El curt ‘De sobte la nit’ guanya el Faro de Plata del 31 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi

El curt 'De sobte la nit', d'Ignacio de Vicente i Cristina Bodelón, ha guanyat el Faro de Plata i els 4.000 euros del primer premi del trenta-uné Certamen Nacional de Curtmetratges de l'Alfàs del Pi.

El guardó va ser entregat durant la nit del dissabte al diumenge al Cinema Roma, durant la celebració de la gala de clausura del 31 Festival de Cinema, presentada per l’actriu Nerea Garmendia, ha explicat l’Ajuntament de la localitat en un comunicat.

- Advertisement -

Jesús Vidal, premi Goya al Millor Actor Revelació pel seu paper en ‘Campions’, va ser l’encarregat d’entregar el guardó que van recollir els dos directors al costat de Valeria Schoneveld, una de les actrius que participen en la pel·lícula. Els tres van manifestar estar «molt feliços» per rebre aquest premi de «un festival que cuida tant el cinema i que porta tants anys en actiu».

El curt narra la història d’Elena i Mario, pares d’una xiqueta que pateix una greu malaltia i que, per a sobreviure, necessita un trasplantament d’un germà genèticament compatible. Després de diversos embarassos fallits, Elena torna a quedar-se en estat. Aquesta vegada tot va amb normalitat, encara que la soledat i la por a perdre l’amor del seu marit fan que se suma en fosc abisme.

- Advertisement -

La cinta parla de la instrumentalització del cos de la dona i aborda el sofriment i l’angoixa d’una mare embarassada del fill de la qual encara no nascut depén la vida de la seua altra filla.

El personatge d’Elena li ha valgut a Marta Nieto el guardó de millor actriu. Nieto, fa dos anys, es va portar el mateix premi pel seu paper en ‘Mare’, de Rodrigo Sorogoyen. Enguany no ha pogut assistir a la gala de clausura i van ser els directors de la pel·lícula els qui van parlar en el seu nom i van recollir per ella el guardó de mans de l’actor Armant del Riu.

‘TARIQ’, SEGON PREMI

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, ha sigut per a ‘Tariq’, de Ersin Cilesiz, que també s’ha portat el de millor fotografia per a MateuszSmolka. El productor de la cinta, Guillermo Ríos, ha agraït tots dos premis a través d’un vídeo enviat a l’organització del Festival.

El tercer premi del concurs de curts, dotat de 1.000 euros, va anar per a ‘To menor’, d’Iván Sáinz-Marró, qui també es va portar el de millor guió per ‘Broccoli’. El director està ara immers en un altre projecte i, en el seu nom, van recollir els guardons l’actriu Elvira Cuadrupani i el periodista Antonio Albert, respectivament.

El premi al millor actor ha sigut per a YuricAllison pel seu paper en ‘Fear’, de Juan José Olmedo, un drama social que mostra la vulnerabilitat i la fragilitat de l’ésser humà en una societat envaïda per la por i colpejada constantment pels mitjans. Miriam Larragay, actriu, directora i membre del jurat, va recollir el guardó en el seu nom, de mans de l’actriu Laia Alemany.

Quant al premi al millor curt dirigit per dones, va recaure en Lucía Valverde per ‘Toi aussi ça et chatouille?’, que acosta la història d’Alba, una jove que es troba en aquesta estranya edat en què no s’és xiqueta ni dona, i narra com s’enfronta per primera vegada a l’amor, la sexualitat i l’insòlit poder de les hormones.

El premi, dotat de 500 euros i guardó dissenyat per Amparo Boluda, ha sigut creat en col·laboració amb CIM (Associació de Dones Cineastes i de Mig Audiovisuals) i Petjades Esborrades de Dona.

MILLOR DIRECCIÓ PER A SALVADOR CALVO

Finalment, el premi a la millor direcció va recaure en Salvador Calvo per ‘Maras’, que va recollir el premi de mans del director de la 2 TVE, Samuel Martín Mateos.

Enguany han competit 20 curts en la secció oficial, triats de els 945 presentats. Prop de 200 persones van assistir a la sala del Cinema Roma a la cerimònia de clausura del 31 Festival, presentada per l’actriu Nerea Garmendia i que ha comptat amb la participació del còmic i mag Miguel Miguel.

ValenciàEspañol