fbpx

Noticias de Alicante y provincia

miércoles, 6 julio 2022

Alacant es prepara per a celebrar la millor Cavalcada Solidària de Reis Mags

A partir del pròxim dimecres dia 19 de desembre i fins al 5 de gener, es podran adquirir les entrades de les cadires a 3 euros de la desfilada en les taquilles de la Plaça de Bous, i en horari de 10 a 20.00 hores en les taquilles.

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha presentat hui en roda de premsa les principals novetats de la LXXIIEdició de la Gran Cavalcada Solidària de Reis Mags d’Alacant, que tindrà lloc el dissabte, dia 5 de gener, pels carrers de la nostra ciutat.

- Advertisement -

Per primera vegada a Alacant la Cavalcada de Reyes serà solidària, amb una iniciativa en la qual empreses d’Alacant i persones a títol individual podran col·laborar amb les seues aportacions directament a Càritas, i els diners que es recapte es destinarà per al seu programa d’atenció a xiquets en risc d’exclusió social.

El representant de Càritas Alacant, Javier Rovira, ha explicat que “la idea de Càritas és que els diners que es reculla es destine als diferents projectes que tenim d’atenció a les famílies amb xiquets, com a ajuda a tot el que té a veure amb els estudis i amb la formació”. Rovira ha agraït que es done un “cáriz solidari” a la cavalcada enguany.

- Advertisement -

L’edil popular José Ramón va explicar que està previst que participen enguany “més d’un miler de persones entre ballarins, músics, artistes i integrants de les carrosses, i uns tres-cents voluntaris dels diferents col·lectius de la ciutat, de la Setmana Santa, Moros i Cristians i les Fogueres”.

La Setmana Santa participarà en la part bíblica, sent els actors del Belém vivent i acompanyants de les carrosses d’aquesta part, cinc Fogueres seran els protagonista amb els seus balls de la part lúdica, i els Moros i Cristians realitzaran el boato als tres Reis Mags.

La Cavalcada segons l’edil de Festes compta amb un total de vint-i-quatre carrosses, de les quals dotze d’elles formaran la part comercial , i en aquesta edició participen onze bandes de música.

Referent a això, els diferents trams de les carrosses de la Cavalcada estaran distribuïts de la següent forma en la part davantera desfilaran els Patges reals, i les cinc carrosses bíbliques, que representaran quatre escenes del nadal amb els personatges vivents de San José demanant recer en la posada, l’Anunciació als pastors, el registre en el padró, Jesús i María en el pesebre, acompanyada per un cor, i la carrossa de l’estrela acompanyada pels xiquets de Natzaret, seguits del Rei Melchor, la cort del Rei Melchor, el Rei Gaspar i la seua cort, i el Rei Baltasar i la seua cort.

Venda anticipada de les cadires

La Cavalcada de Reyes és un dels actes més esperats per totes les famílies alacantines. Enguany per primera vegada i amb l’objectiu de millorar l’organització d’aquest esdeveniment, com es va anunciar es realitzarà la venda anticipada de 7000 cadires a tres euros, que estaran numerades de forma correlativa per a poder presenciar la Cavalcada, des del dimecres dia 19 de desembre al 5 de gener, en les taquilles de la Plaça de Bous, en dos punts de venda, i en horari de 10 a 20.00 hores en les taquilles.

El regidor José Ramón va comentar que en realitzar per primera vegada la venda a compte, organitzar-lo ha portat molt de treball així com els mesuraments dels carrers, quedant dividit el recorregut de la cavalcada en 26 sectors, perquè les persones que vinguen puguen decidir que sector volen comprar-les a través d’un programari creat per a agilitar la venda de les cadires de manera més àgil.

Per a poder seleccionar on comprar-les es podrà triar el sector en el qual vol estar, el costat de la carretera que estarà diferenciat per parells i imparells, i la primera o segona fila. Tots els seients seran amb numeració correlativa.

Cavalcada Solidària

A més recordar que es poden fer aportacions directament al compte de banc de Càritas, amb el concepte Cavalcada Solidària i després l’empresa organitzadora de l’esdeveniment renuncia a qualsevol tipus de benefici econòmic de la venda de les cadires, per això amb cada cadira que es venga una part anirà a aquest efecte social. Les empreses que enguany participen i col·laboren en la Cavalcada també col·laboraran en aquesta iniciativa.

Carters Reals

Els carters reals de SS.MM desfilaran el divendres, dia 4 de gener, a partir de les 17.30 hores de l’Avinguda de l’Estació. Al llarg del recorregut per la Rambla Méndez Núñez i el carrer Altamira recolliran les cartes dels qui vulguen entregar-li-les.

A les 19.00 hores aproximadament s’espera l’arribada dels carters a la Plaça de l’Ajuntament, on assistiran a l’espectacle d’animació “Dreams menja True”. A les 19.45 hores prosseguirà la recollida de cartes pels Carters en l’escenari de l’Ajuntament.

Cavalcada de Reis Mags

El dissabte, dia 5 de gener, la dàrsena interior del Port d’Alacant, moll 4, en concret, les Escales de la Reina, seran l’escenari de l’arribada de SS.MM els Reis Mags d’Orient a les 17.00 hores, que estaran representats per Juan Cabello, director d’El Corte Inglés d’Alacant; Luis Miguel Papí, Gestor Comercial del Grup Heineken; i David Olivares, director comercial del Grup Sorell , que seran els Reis Mags 2019, i exerciran, respectivament, els papers de Melchor, Gaspar i Baltasar.

Al mateix temps començarà en la Plaça de Bous, fins a les 18.00 hores, l’espectacle infantil ”Crazy Dreams, missió especial Nadal”, que precedirà a l’acte de recepció de SS.MM els Reis Mags, al qual es podrà acudir mitjançant invitació prèvia.

A les 19.00 hores donarà començament en el Centre de la Ciutat la LXXII Edició de la Gran Cavalcada de reis mags d’Alacant. El recorregut a seguir és: Plaza dels Estels, Av. d’Alfons X El Savi, Rambla de Méndez Núñez i Carrer Rafael Altamira.

Una vegada en la Plaça de l’Ajuntament, SS.MM els Reis Mags pronunciaran un discurs per als xiquets i xiquetes des dels balcons del Consistori, amb el posaran el fermall d’or a més d’un mes d’activitats programades per a viure la il·lusió del Nadal a Alacant.

Consells per a gaudir de la Cavalcada dels Reis Mags

Sempre que et resulte possible, utilitza el transport publique per a arribar al centre de la ciutat. De no ser possible, procura aparcar el teu vehicle en el perímetre i acosta’t al recorregut passejant.

Atén en tot moment les instruccions i indicacions dels voluntaris i membres de seguretat.

No descures els teus objectes personals.

Et recordem que es troba prohibit el tret de cap mena de petards, focs o traques.

En cas d’emergència, mantingues la calma, no córregues i segueix les instruccions de les autoritats i els serveis operatius.

No llances al sòl els embolcalls de joguets i caramels.

El recorregut de la Cavalcada està barrat per a la protecció de tots els assistents.

Respecta la senyalització, no creus per llocs prohibits, procura no canviar de vorera durant la desfilada.

Si acudeixes a la desfilada amb menors

No han de pujar a elements urbans que puguen ser inestables o perillosos, com a baranes, murets, marquesines, bancs, fanals…

Per la seua seguretat, no permetes que traspassen els limites establits ni que s’acosten a carrosses ni tractors, perquè són vehicles en moviment que suposen un alt risc per a ells.

No els perdes mai de vista.

Deixa’ls en la butxaca d’alguna de les seues peces de vestir, el teu nom i numere de telèfon perquè els membres de seguretat et puguen localitzar immediatament en cas d’extraviament.

Encara que es troba prohibit el llançament de caramels i joguets que puguen ocasionar algun mal a menors, et preguem prestes especial atenció si acudeixes amb beus.

Les seues Majestats els Reis Mags volen que les xiquetes i xiquets siguen conscients de l’esforç que els suposa arribar a totes parts, visitar Alacant i conéixer i visitar les cases de tots deixant els seus regals.

Per això, els agradaria que les mares i pares expliquen, al pas de les tres carrosses, els qui són, perquè vénen i per que han de cuidar el seu comportament durant és resta de l’any perquè Melchor, Gaspar i Baltasar els recompensen amb regals en la seua nit, la Nit de Reyes, i no centren la seua atenció en els dolços, caramels o joguets.

ValenciàEspañol