fbpx

Noticias de Alicante y provincia

viernes, 19 agosto 2022

Les aromes ens poden ajudar a dormir? Les fragàncies relaxants ens donen la resposta

La lavanda. Aquesta planta medicinal, rica en molècules calmants, sedants i relaxants, és eficaç per a agafar el son, com un gran actiu del sistema nerviós. Així, podrem descansar més profundament i sense interrupcions

Cinc gotes de Chanel núm.5. Aquest era el millor ritual per a dormir de Marylin Monroe, com ella mateixa va confessar en una entrevista a la revista Life, l’any 1952. Així sumava a la seua llegenda més sofisticació. Però… serveixen les fragàncies per a agafar el son? A continuació repassarem algunes aromes que ens poden ajudar a combatre l’insomni.

- Advertisement -

Aromes claus per a agafar el son

La lavanda. Aquesta planta medicinal, rica en molècules calmants, sedants i relaxants, és eficaç per a agafar el son, com un gran actiu del sistema nerviós. Així, podrem descansar més profundament i sense interrupcions.

- Advertisement -

El gessamí. Alleujar l’ansietat és un dels grans beneficis de la flor de gessamí, ja que té l’eficàcia de l’efecte de certs somnífers.

El sàndal. Extret de la fusta, l’oli essencial d’aquesta planta té efectes molt beneficiosos per a combatre la depressió, l’estrés, la por i l’ansietat. Així el cervell es relaxa, una condició indispensable per a descansar bé.

La flor del taronger. L’oli de flor del taronger contribueix a ampliar les contraccions de miocardi i les palpitacions, instaurant una sensació de relaxació.

La mandarina i la taronja. Encara que la seua olor sembla que sempre ens perseguisca, els olis essencials d’aquests cítrics són molt recomanables per a relaxar el cos i la ment i poder descansar bé.

Algunes fragàncies relaxants

Teazzurra, de la col·lecció Aqua Allegoria de Guerlain. Aquesta fragància combina el gessamí i el te verd amb el cítric icònic d’aquesta col·lecció, la bergamota, per a crear una fragància refrescant d’essència zen, que ens aporta serenitat. S’inspira en una imatge tan relaxant com poder assaborir un te verd a la vora d’un llac amb reflexos blaus.

Dins de la col·lecció Maison Lancôme existeixen diverses propostes molt interessants per a agafar el son, tenint en compte els ingredients relaxants que hem comentat més amunt. A més de fragàncies basades en l’aroma del gessamí o la lavanda, la signatura francesa ens porta Oranges Bigarades, que combina grans aliats per a dormir com la taronja amarga, el gessamí i la flor del taronger. També participen en aquesta fragància ingredients com el pebre, el te negre o la vainilla. El seu preu: 150 €.

Agua de Colonia Relajante de Lavanda, d’Alqvimia. Amb alcohol d’origen natural, aquesta fragància aporta harmonia als sentits, gràcies a una sinergia d’olis essencials de grans aliats del somni, com la Lavanda i Taronja, i uns altres com ‘Lavandín’, Llimona, Petitgrain, Coriandre, Hisop, Gerani, Cedre i Encens. Tota aquesta fusió es combina amb aigües florals d’autèntica Rosa Búlgara i Lavanda. El seu preu: 57,60 €.

Hair & Body Mist The Ritual of Dao, de Rituals. És una boira refrescant que combina els efectes calmants del lotus blanc i yi yi ren per a crear un ambient de relaxació immillorable. Pots usar-la sobre el cos sec, en el coixí o en els llençols per a conciliar millor el somni i descansar profundament. El seu preu: 17,50 €.

I acabem amb ‘la bruma de almohada relajante’, de L’Occitane en Provènce. Es tracta d’una fragància amb olis essencials per a propiciar la calma i la tranquil·litat del teu cos i que està concebuda per a vaporitzar a la teua habitació. El seu preu: 19,50 €.

ValenciàEspañol