fbpx

Noticias de Alicante y provincia

domingo, 26 junio 2022

L’Hospital de Sant Joan rep una donació de caixes impreses en 3D amb superherois per als xiquets ingressats

l Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant ha rebut hui una donació molt especial, consistent en unes caixes impreses en 3D i decorades amb superherois per a cobrir les bosses de tractament dels xicotets ingressats.

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant ha rebut hui una donació molt especial, consistent en unes caixes impreses en 3D i decorades amb superherois per a cobrir les bosses de tractament dels xicotets ingressats.

- Advertisement -

Es tracta d’una iniciativa solidària que va utilitzar una agència de publicitat en el Centre Oncològic de l’Hospital A. de C. Camargo de São Paulo, amb la finalitat d’animar als xiquets malalts de càncer. A Espanya s’ha creat una comunitat solidària denominada “Maker”, dinamitzada a través de les xarxes socials, que pretén que qualsevol que tinga una impressora 3D puga ajudar en la creació d’aquestes càpsules, cridades “Chemobox”.

A aquesta comunitat pertany Estíbaliz Martínez, una jove de l’Apareguda, que, per la seua experiència personal lligada als hospitals des dels 12 anys, va empatizar des del primer moment amb el projecte i es va llançar a imprimir aquestes singulars carcasses, amb l’objectiu d’humanitzar el pas dels més xicotets per l’hospital.

El primer centre en el que van recalar les seues creacions va ser l’Hospital Vega Baixa fa tan sols cinc mesos, a causa de la seua proximitat i per considerar-ho “la seua segona casa”. Ara, Martínez ha entregat a l’Hospital de Sant Joan 20 caixes, algunes fabricades per ella, atés que posseeix coneixements de disseny i impressió, a més de comptar amb una impressora 3D. Unes altres les han realitzades un grup de persones repartides pel territori nacional, gràcies a aqueixa xarxa de contactes virtuals que dóna suport a aquest projecte altruista.

En el lliurament d’aquestes càpsules, Estíbaliz ha estat acompanyada per la gerent del Departament de Sant Joan, Beatriz Massa; la directora Mèdica, Carmen Calzado, i la directora d’Infermeria, Inmaculada Ávalos, els qui li han agraït aquest “original regal, que aposta per normalitzar l’ingrés dels més xicotets, a través del joc i dels seus superherois favorits”.

En aquest sentit, les càpsules, en les quals es pot allotjar el tractament dels xiquets, estan decorades amb motius centrats en personatges com Batman o Spiderman.

“M’agradaria transmetre als xicotets que cadascun d’ells és un superheroi o una superheroïna. Aquestes caixes no són en si mateixes una cura, però crec que són una magnífica teràpia de somriures per als menors que, per una raó o una altra, necessiten aquesta ajuda en un moment puntual de les seues vides”, ha apuntat la impulsora de la iniciativa a nivell local.

I és que, com ella mateixa reconeix, la tecnologia 3D forma part d’un món revolucionari d’I+D que ja s’està aplicant en la sanitat i que, en aquest cas, pretén millorar la humanització de l’estada dels xicotets.

Els llaços de col·laboració d’aquest projecte han crescut exponencialment i, en l’actualitat, existeixen uns 300 fabricants de Chemobox a Espanya. D’una banda, “hem millorat i adaptat els dissenys a les necessitats i orientacions que ens han comunicat els professionals sanitaris i, per un altre, el nostre somni és estendre la iniciativa per hospitals i centres de tot el país, perquè cada vegada més xiquets puguen gaudir d’ella”, ha assenyalat.

ValenciàEspañol