fbpx

Noticias de Alicante y provincia

martes, 9 agosto 2022

El Teatre Principal presenta «Stars Gala», la gala anual de ballet clàssic més important d’Espanya

Enguany serà la primera vegada en la història que la famosa estrela, Polina Seminova, una de les millors ballarines del segle XXI, premiada com a ballarina de l'any en 2018, actue a Alacant

L’edil de Cultura, Antonio Joaquín Manresa, ha presentat aquest matí al costat de la subdirectora del Teatre Principal, Mª Dolores Padilla; el President de l’Associació Nacional de Ballet Professional,  Juan Antonio Cazorla i el Deputy Artistic Director del Ballet de Dortmund, Slava Tutuki, la Stars Gala que tindrà lloc el diumenge 28 de juliol a les 19 hores.

- Advertisement -

L’Associació Nacional de Ballet Professional presenta, per sisé any consecutiu, la gala de ballet clàssic més important que es realitza a Espanya al llarg de l’any. Enguany serà la primera vegada en la història que la famosa estrela, Polina Seminova, una de les millors ballarines del segle XXI, premiada com a ballarina de l’any en 2018, actue a Alacant.

L’actuació comptarà amb coreografies virtuoses i realment espectaculars dignes només dels teatres de primer nivell. Nou grans artistes dels més famosos de l’escena actual, provinents dels millors teatres de ballet del món, com són el gran teatre Mariinsky (Sant Petersburg), el teatre Mikhailovsky (Sant Petersburg), Staatsballet (Berlín), Bavarian State Ballet (Munic), Aalto Ballet (Essen), aniran acompanyats per un cos de ball de més de 100 joves ballarins, format per les millors promeses de Russian Masters Ballet Camp

- Advertisement -

Les estreles Polina Semionova, Ivan Zaytsev, Elena Evseeva, Renata Shakirova, Alexei Timofeyev, Denis Untila, Aidos Zakan, Evgenia Victory Gonzalez i Polina Rassadina delectaran als espectadors amb algunes de les peces més emblemàtiques del ballet clàssic com El Quixot, La Bayaderèe o Corsari.

Així mateix, presentaran obres contemporànies de grans coreògrafs com la brillant Cantata de Mauro Bigonzetti. Es tracta d’un programa complet i dinàmic que convida a l’espectador a recórrer els diferents períodes de la dansa clàssica de la mà de les seues principals coreografies, submergint-li en un viatge on passarà per diferents sensacions i estats emocionals.

Stars Gala és, sense lloc a dubte, la cita imprescindible per a tot amant del ballet. A més, l’Associació Nacional de Ballet Professional, destina tots els beneficis de l’espectacle a beques de formació per a joves talents de la dansa. Serà com sempre un espectacle únic amb un elenc realment exclusiu.

ValenciàEspañol