fbpx

Noticias de Alicante y provincia

sábado, 2 julio 2022

Almoradí inverteix en millores en el Teatre Cortés

L'Ajuntament d'Almoradí està realitzant obres necessàries per al manteniment del Teatre Cortés, que és el més antic referent cultural de la localitat, ja que data del 7 d'octubre de 1908.

L’Ajuntament d’Almoradí està realitzant obres necessàries per al manteniment del Teatre Cortés, que és el més antic referent cultural de la localitat, ja que data del 7 d’octubre de 1908.

- Advertisement -

La regidor de Cultura, María Quiles, ha informat que en aquests moments s’estan realitzant unes obres de reforma en la coberta d’aquest, col·locant una capa de poliuretà, en els quasi mil metres quadrats de superfície, amb l’objectiu d’evitar goteres que es van detectar amb les últimes pluges, així com aïllar-lo del fred i la humitat. A més s’ha realitzat un arranjament integral en les cornises que es trobaven deteriorades pels anys, un problema que es va detectar després de pintar tota la façana recentment.

Les obres finalitzaran durant aquesta mateixa setmana, per la qual cosa segons Quiles, “per Nadal es podrà gaudir d’un Teatre Cortés més càlid i en millors condicions”. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió d’uns 70.000 euros, on també s’inclouen les reformes en les condícies, on s’han instal·lat canviadors per a beus tant en els de senyores com en els de cavallers.

- Advertisement -

L’edil de Cultura també ha assenyalat que es contempla una tercera fase immediata que consistirà en el canvi de totes les portes de l’edifici, desbaratades per l’ús i la humitat, aprofitant per a reposar-les per unes més accessibles i adaptades a la normativa de seguretat.

Aquest teatre és un espai viu i de molt d’ús que com ha comentat la pròpia regidor de l’àrea, requereix de contínues reformes, per la qual cosa una altra de les iniciatives que es valoren són la possibilitat de canviar el teló i implantar el sistema d’il·luminació led, adaptant-lo també a les noves tecnologies.

Pel que María Quiles ha aprofitat per a convidar a tots els veïns de la localitat i visitants “al fet que coneguen i gaudisquen d’aquesta joia arquitectònica, on podran trobar obres de primer nivell per a tots els gustos”.

ValenciàEspañol