La XVII Setmana del Teatre de Sant Vicent del Raspeig oferirà una programació molt variada

Les entrades (màxim dos per persona) poden recollir-se a partir de demà dimarts en la Regidoria de Cultura (d'11.00 a 14.00 hores).

Juega Limpio Orihuela

La XVII Setmana del Teatre de Sant Vicente del Raspeig arranca el divendres, 25 d’octubre, amb una programació que ha tingut en compte la varietat tant de gèneres com de perfils de públic. Les entrades, gratuïtes, poden recollir-se en la seu de la Regidoria de Cultura (segona planta de l’Ajuntament) a partir de demà dimarts, en horari d’11.00 a 14.00 hores, i a l’Auditori del Centre Social, mitja hora abans de cada actuació (en cas que queden butaques lliures).

Comèdia, drama, clàssic, en castellà, en valencià, per a xiquets, per a joves; el cartell és divers per a totes i per a tots. Arriba un dels esdeveniments culturals més esperats de l’any a Sant Vicente i el fa en plena forma. Així ho ha destacat hui l’alcalde, Jesús Villar, durant la presentació de la mostra: “Hi ha molta gent esperant que arribe esta setmana, que és un esdeveniment molt important no solament per als amants del teatre, sinó per a tot el municipi, i ja només queda que s’alce el teló; s’hi ha treballat molt i cal felicitar la Regidoria de Cultura i a tots els grups que participaran en el programa”.

La regidora de Cultura, Raquel Rodríguez s’ha mostrat “especialment contenta” d’haver dut a terme la seua primera programació d’esta Setmana de Teatre, “una setmana d’eixes que es marquen en roig en el calendari cultural i social de la nostra ciutat”. “Hem posat tota la nostra obstinació i crec que hem dissenyat una programació variada i de qualitat, gratuïta i pensada per a totes i tots”, ha dit abans de desgranar la programació.

Obri el teló divendres que ve la divertida comèdia Burundanga, del llorejat Jordi Galcerán, a càrrec de Monteatre. Serà a les 20.00 hores a l’Auditori del Centre Social. El dia 27 s’ha programat Campament Diversió, un espectacle infantil en clau de comèdia en el qual el públic participa activament ajudant els actors a crear històries. Serà les a les 11.30 hores.

El 31 d’octubre, Desbaratats Teatre presenta La Comunitat, a les 20.30 hores. Un sainet en valencià contemporani que ens farà reflexionar a través de l’humor. El 2 de novembre, també a les 20.30 hores, és el torn de “Vídeo84 o quan Capra va trobar a Wilder”. És una bonica història de dues persones que necessitaven trobar-se, es troben, es compten, s’ajuden… i ho fan entre pel·lícules, records i la nostàlgia d’eixos llocs que semblen condemnats a desaparéixer.

Per al 3 de novembre, Juan Luis Mira, presenta “Beca i Eva dicen que se quieren” Dues alumnes de 17 anys, un dia de primavera, van decidir entrar en una de les meues classes agafades de la mà i, abans d’asseure’s, es van besar a la vista de tots. Els seus companys es van quedar “fluixejats” perquè, per primera vegada, s’havia fet “visible” una relació que mantenien quasi en secret. Eixa “foto”, tan valenta i bella, va ser la síntesi, la fotosíntesi, que va encendre l’espurna d’esta obra.

El dia 8 de novembre, a les 20.30 hores, “Pez Luna trae : “Así que pasen cinco años”, obra guanyadora del CreaMurcia 2018 en la categoria d’Arts Escèniques. I tanca esta setmana el dissabte, 9 de novembre, Teatre Raspeig amb “Contigo Aprendí”.

Clara, Marta i Vanesa. Tres tipus diferents de dona, tres vides que podien haver sigut diferents i que convergeixen en un punt en comú, Carlos, ex emmanille, espòs i amant respectivament.

Han abrigallat la presentació esta Setmana del Teatre les companyies Teatre Raspeig, Desbaratats Teatre i Monteatre, els qui han agraït a l’Ajuntament l’esforç que fa per acostar el teatre a Sant Vicent a tots els públics.