fbpx

Reivindiquem la visibilitat dels cabells blancs i repassem les millors cures per al cabell gris

És el moment de reivindicar els cabells blancs com a manifestacions pròpies del meravellós procés que suposa envellir, és a dir, passar el temps, estar viu.

S’ha acabat! Res de canosos interessants i dones amb cabells blancs descuidades! Encara que les reivindicacions feministes avancen amb èxit en la nostra societat, la dona continua molt més pressionada que l’home pel procés d’envelliment.

La voluntat de parar el temps per a sentir-se atractiva i visible (com un ésser jove) porta a moltes dones a amagar els cabells blancs amb tint. No obstant això, és el moment de reivindicar els cabells blancs com a manifestacions pròpies del meravellós procés que suposa envellir, és a dir, passar el temps, estar viu. No et perdis este article, perquè la revolució dels cabells blancs només acaba de començar!

El poder dels cabells blancs, el missatge de Pantene

Pantene s’ha proposat reivindicar amb la seua campanya «el poder de les canas» la bellesa dels cabells blancs en qualsevol persona, reconeixent la riquesa de la naturalitat i alliberant-nos de pressions absurdes que ens converteixen en esclaves de la joventut. Per a això, ens planteja una realitat incòmoda (i injusta):

– 7 de cada 10 espanyoles pensa que lluir cabells blancs les fa semblar envellida i fins i tot descuidada.

– 3 de cada 4 dones troben atractius als homes amb cabells blancs.

La raó d’esta distinció per gènere s’explica per la pressió física que sofrim les dones molt més que els nostres companys. És veritat, que més de la meitat de les dones identifica lluir cabells blancs com un signe d’identitat, però són només dues de cada deu les que s’atreveixen a deixar el tint en l’armari. No es tracta ara d’imposar la dictadura dels cabells blancs, sinó de respectar la llibertat de cadascú i rebutjar els estereotips de bellesa i edat que tant ens pressionen!

Quines cures necessiten els cabells blancs?

El gran repte aterra quan comencen a sortir els primers cabells blancs: és el moment de plantejar-te si tenyir la cabellera amb tonalitats grises per a aconseguir un acabat uniforme o deixar que la transformació siga natural i progressiva. És veritat, que en esta decisió cal tenir en compte que en les cabelleres clares els cabells blancs es dissimulen més, però que sovint que s’enfosqueixen la visibilitat és major. Però recorda que no tens per què amagar-les ni dissimular-les!

Un cop hem triat, és el moment de conèixer les cures del cabell gris perquè lluixca en tota la seua esplendor:

– Cosmètics antigroc. Per a evitar que la cabellera canosa adquirixca tonalitats groguenques és important utilitzar cosmètics amb tonalitats silver (violetes) per a garantir la permanència del color i evitar la degradació cromàtica.

– Molta hidratació. Amb el temps, la fibra capil·lar perd la seua capacitat de retenir l’aigua, de manera que el cabell es mostra més ressec. Per això, és imprescindible tractar la cabellera canosa amb cosmètics capil·lars molt hidratants. Els productes capil·lars amb oli de coco, per exemple, són molt recomanables.

– Un gran escut protector. El cabell gris ha perdut la melanina de manera que l’agressió dels agents externs (radiació solar, pol·lució o clor) és molt major.

Cosmètics per a cabelleres canoses

Champú Especial Canas, d’Indola. Amb Pigments Morats, un cosmètic de neteja capil·lar il·lumina el cabell blanc, gris i ros, mentre neutralitza els tons càlids. A més, el producte repara l’estructura capil·lar i neteja suaument el cabell perquè llueixca amb tota la seua esplendor. El seu preu: 9,98 €.

Champú Magnesium Silver, de Serie Expert, de l’Oréal Professionnel. Especialment dissenyat per a cabells grisos o blancs, el cosmètic redueix el to groguenc, que proporciona lluentor i suavitat.

Acondicionador Gris Suave y Radiantede Hair Biology, de Pantene. Este cosmètic especialment dissenyat per a les cabelleres canoses presenta pigments antigrocs per a evitar la degradació del color, alhora que aconsegueix que el cabell lluixca radiant. El seu preu: 5,99 €.

Tratamiento Bifásico Vitalidad y Luz, de Jean Louis David. Amb pigments malves, esta fórmula contraresta els reflexos grocs i que aporten vitalitat a la cabellera. A més, el cosmètic ajuda a desembolicar el cabell i no requereix aclarit. El seu preu: 20,90 €.

Mascarilla antiyellow, de La Mota. Pigmentada i rica en agents condicionadors amb Ceramida 2, el cosmètic condicionador nodreix la fibra capil·lar i la restaura en profunditat. Així, la cabellera canosa llueix molt més suau i radiant. El seu preu: 29 €.

CatalanSpanish