L’actor Rafael Álvarez ‘El Brujo’ rep el Pi d’Honor 2019 de la Mostra de Teatre de l’Alfàs

La dissetena edició de la Mostra es tanca amb un balanç de més de 3.500 espectadors.

Juega Limpio Orihuela

La dissetena Mostra de Teatre de l’Alfàs del Pi es va clausurar anit amb el lliurament del Pi d’Honor 2019 a Rafael Álvarez ‘El Brujo’, actor que està a punt de celebrar les seues Noces d’Or en el món de la interpretació.

Es va iniciar en el teatre en 1970 en el Corral de Comèdies del Col·legi Major Universitari Sant Joan Evangelista. Des de llavors, ha portat els seus espectacles pels festivals més importants d’Espanya, Europa i Amèrica i compaginat la seua activitat teatral amb el cinema i la televisió.

La seua intensa vida en el teatre s’ha vist reconeguda amb nombrosos premis, entre ells la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, en 2002, o la Medalla d’Andalusia, en 2012, als quals suma ara el Pi d’Honor, guardó que concedeix l’Ajuntament de l’Alfàs a grans de l’escena espanyola.

D’aquesta manera, Rafael Álvarez ‘El Brujo’ entra a formar part de l’elenc d’actors i actrius que ja han sigut homenatjats per la Mostra de Teatre de l’Alfàs en edicions anteriors, entre ells José Luis López Vázquez, Nuria Espert, Amparo Rivelles, María Fernanda d’Ocón, Arturo Fernández, Nati Mistralenca, José Sacristán, Lola Herrera, José Sancho, Beatriz Carvajal, María Luisa Merlo, Juan Diego, Juan Echanove, Emilio Gutiérrez Caba, Verónica Forqué, Concha Velasco i Gabino Diego.

“És un privilegi, un honor estar entre aquesta relació de premiats”, va confessar anit ‘El Bruixot’, després d’agrair a l’Ajuntament de l’Alfàs la seua aposta per la cultura. “Jo estic acostumat a viatjar per tota Espanya i això no se sol fer als pobles, es feia fa 10 anys, abans de la crisi, però ara ja no, així és que seguisquen per ací, continuen apostant per la cultura, perquè el món s’està transformant”, va manifestar l’actor cordovés.

‘El Brujo’ va reflexionar a prop de la deterioració que l’era digital està provocant en el món de la cultura, “s’està perdent la connexió amb la cultura viva, amb l’esperit de la cultura” i, per això, va animar a l’Ajuntament de l’Alfàs a seguir en la mateixa línia de treball. “Que un poble faça això hui dia és d’agrair”, va postil·lar.

L’acte de lliurament va tindre lloc després de la representació de ‘La llum fosca’, muntatge teatral en el qual Rafael Álvarez ‘El Brujo’ repassa la vida, obra i pensament del místic i poeta Sant Joan de la Creu. Ací a l’Alfàs ha aconseguit penjar el cartell de complet, omplint les 420 butaques de l’auditori de la Casa de Cultura.

D’aquesta manera s’ha posat el fermall final a la dissetena Mostra de Teatre, que tanca amb balanç positiu, ja que han sigut més de 3.500 els espectadors que s’han acostat durant aquests dies a l’Alfàs per a gaudir d’una programació de qualitat. Així ho va destacar la regidora de Cultura, Mayte García. “Què seria del teatre sense el públic? Volem donar-vos les gràcies per estar ací any rere any”, va declarar.

“Han sigut en total 14 dies de teatre a l’Alfàs del Pi, amb una aposta molt important enguany pel teatre amateur. Destacar l’esforç que realitzen associacions com les mestresses de casa o els jubilats de l’Albir. També les representacions realitzades pels joves, amb Alpí Teatre, Mascarat o Gaudint Teatre, i les dues novetats d’aquesta edició, el teatre en anglés i el teatre sobre rodes en la Vila Romana de l’Albir, per a finalitzar amb les companyies professionals d’aquesta setmana i tancar la Mostra amb més de 3.500 espectadors”, va resumir la regidora.

L’Alfàs del Pi destaca per la seua àmplia i variada oferta cultural que es distribueix al llarg dels 12 mesos de l’any. Des del Festival de Cinema, que enguany celebra la seua trenta-unena edició, al Festival L’Alfàs en Jazz, Mozartmanía, el Festival Internacional de Cors, el Fidewà o la Mostra de Teatre, que enguany ha complit la seua dissetena edició de la millor manera: premiant la trajectòria de l’actor Rafael Álvarez ‘El Brujo’.