fbpx

Compartim el decàleg de propòsits de 2020 i el gran repte de l’any: enfortir l’autoestima

Ha arribat el moment de reflexionar sobre tot el viscut durant estos 365 dies i proposar-nos nous reptes per a l'any 2020.

Ha arribat el moment de reflexionar sobre tot el viscut durant estos 365 dies i proposar-nos nous reptes per a l’any 2020. Tenim a la nostra mà la possibilitat de construir este futur pròxim. I com ho farem juntes et plantegem dos reptes: d’una banda, analitzar el poder de l’autoestima i per un altre conéixer 10 secrets beauty que ens tiraran una gran mà en este 2020.

El poder de l’autoestima

Res ens farà sentir millor que treballar en la nostra autoestima, acceptant-nos com a éssers en construcció (amb la llibertat de canviar les coses que no ens agraden). Este 2019 he aprés molt en qüestió d’autoestima, precisament perquè ha estat un any en què ha flaquejat més del normal, i m’agradaria compartir amb vosaltres estes reflexions.

Mirada crítica en el món de la cosmètica i la moda. Sóc una gran amant del món de la moda i la bellesa i seguisc moltes publicacions del sector (tant en versió impresa com en digital i xarxes socials), però ens toca agafar distància per a no veure’ns atrapades en alguns estereotips que ens acaben coartant la llibertat. Ser primes, joves, sense grans ni cel·lulitis i amb un cabell radiant és només un model de bellesa, que encara que continue sent el promogut per moltes marques, no representa en cap cas “l’única bellesa”. A més, la sobreexplotació d’este model és un motor d’inseguretats absurd i és important sostenir una bona autoestima per a combatre esta pluja d’estereotips.

El feminisme ens farà més belles per dins i això es veurà reflectit per fora. La lluita per la igualtat entre homes i dones és un compromís just que assumim amb tota la societat i amb nosaltres. Mantenir una actitud crítica amb la situació de discriminació que sofreixen les dones en molts aspectes de la societat ens apodera com a éssers. Així podrem viure en concòrdia amb el que som, sense haver de sotmetre’ns a la dictadura dels paràmetres estètics, i volent-nos com a molt més que cossos.

Som dones en construcció. Este any he aprés que resulta molt enriquidor reconéixer-nos com a éssers imperfectes que estan en construcció constant, així podem alliberar-nos de l”esgotadora pressió de la perfecció’ i introduir els canvis que ens interessen en la nostra vida. Acceptar les inseguretats i la vulnerabilitat en alguns moments és una meravellosa fortalesa i posar-li nom a les coses és la millor manera de tirar cap endavant i canviar allò que no ens acaba de satisfer. Així que si per a sentir-te millor amb tu mateixa has d’adoptar una alimentació més sana o realitzar exercici amb major freqüència no dubtes a fer-ho.

Els 10 manaments beauty del 2020

Apostaré per una dieta equilibrada. No es tracta de ser una obsessiva de la vida ‘healthy’ però sí d’incloure certs aliments que són ideals per a la nostra alimentació, com les verdures i les fruites.

No em mouré sense la meua ampolla. Recorda que el recomanable per al teu cos és ingerir dos litres d’aigua al dia, un gest senzill que garantirà la salut de la teua pell, et dotarà d’energia alhora que redueix, per exemple, els dolors articulars.

No utilitzaré més excuses per a no fer esport. En l’actualitat existeixen un milió de formes per a realitzar exercici, tria la manera que més t’agrade, com ballar, caminar, fer ioga, nedar…. A més aconseguiràs lluir vitalitat i sentir-te més viu, alhora que desconnectes dels petits problemes del dia a dia.

Garantiré una correcta higiene facial diàriament, amb dos gestos al dia. Alliberar el nostre cutis d’impureses és bàsic perquè lluïsca radiant. Per a això, és important realitzar una correcta neteja facial a la nit (sobretot si utilitzem maquillatge) i una més suau amb aigua micelar al matí. Així aconseguirem que la pell tinga un aspecte radiant i que no apareguen impureses i granets.

Realitzaré exfoliacions corporals quan convinga. A pesar que caiga fàcilment en l’oblit, les exfoliacions són tractaments molt necessaris per a la nostra pell. Esta preparació facilitarà la penetració i actuació de les cremes.

Triaré els tractaments més adequats per a la meua pell. Per a això és fonamental mostrar interés per les circumstàncies de la nostra pell, perquè el coneixement ens permetrà triar els cosmètics més específics a les necessitats. Un professional de la pell t’oferirà el millor diagnòstic per a això.

Calmaré la set de la teua pell. Perquè la dermis lluïsca vital necessita aigua, així que és fonamental garantir la bona hidratació de la pell de manera constant i tenint en compte les necessitats de cada estació. No hi ha excuses, ja que el mercat ofereix un gran ventall de productes cosmètics facials i corporals amb fórmules adaptades a tots els gustos.

Protegiré la pell de les radiacions solars durant tot any. Cremes de protecció solar amb color, hidratació amb color i filtre SPF o maquillatge amb filtre solar. Pots trobar en l’actualitat diferents opcions per a protegir el teu rostre i el teu cos de la radiació solar, lluint un aspecte radiant i ideal per a cada moment. Recorda que protegir-se dels raigs solars no sols evita cremades prematures sinó l’envelliment prematur que causen els radicals lliures.

Premiaré la meua cabellera amb cosmètics hidratants com a màscares i la protegiré dels danys externs. El fred, el vent, la calefacció i l’ús d’eines de calor suposen un gran perjudici per a la nostra cabellera. Així per a assegurar de la seua salut, és imprescindible utilitzar condicionadors que ajuden a desembolicar i a aportar suavitat a la fibra, màscares que garantesquen la seua correcta hidratació i protectors de calor que creen un escut entre el cabell i les eines de calor.

No cauré en la dictadura de les tendències. Pots no maquillar-te o sí, utilitzar molts cosmètics o només els bàsics. No hi ha regles per a crear un gran look, simplement segueix les teues, i no et deixes portar per les modes pel simple fet de ser tendència.

Artículos relacionados

CatalanSpanish