fbpx
16.4 C
Alicante

Pablo Picasso es converteix en el protagonista de la nova exposició temporal del MACA

El Regidor de Cultura, Antonio Manresa i la conservadora de l'MACA, Rosa Castells han inaugurat l'exposició temporal "Picasso i un segle d'artistes" a la zona de paper de la primera planta de l'museu. La mostra podrà visitar-se fins al juny de 2020.

- Publicidad -NTC Comarques
- Publicidad -

El Regidor de Cultura, Antonio Manresa i la conservadora de l’MACA, Rosa Castells han inaugurat l’exposició temporal “Picasso i un segle d’artistes” a la zona de paper de la primera planta de l’museu. La mostra podrà visitar-se fins al juny de 2020.

Manresa ha mostrat la seva satisfacció per poder “mostrar als alacantins i visitants, una mostra tan acurada i realitzada amb tant d’esforç per part de l’equip del Museu encapçalat per Rosa”. “Comptar a la nostra ciutat amb obres de la qualitat que trobem en aquesta exposició és un regal per a tots els amants de l’art “. “Recórrer és un viatge pel millor de l’art de segle XX a través d’un dels seus protagonistes”.

Castells ha assenyalat la importància de comptar amb L’Enterrament de el Comte Orgaz, un llibre de Picasso dipositat generosament per Florencio Martín Calvo al MACA. “Gràcies a aquest dipòsit és possible plantejar exposicions com aquesta posant en context i en valor les nostres pròpies col·leccions oferint una nova lectura de les mateixes”.

L’exposició

- Publicidad -

Pablo Picasso (Màlaga, 1881 – Mougins, França, 1973), recorre gairebé un segle d’art i al seu costat, una sèrie imprescindible d’artistes transformen radicalment la història de l’art mentre desdibuixen les fronteres entre la figuració i l’abstracció. Molts d’ells estan representats en la Col·lecció Art Segle XX. Obres de Miró, Dalí, Kandinsky, Arp, Bacon, Delaunay, Chagall, Cocteau, Ernst, Braque, Giacometti, Calder, Ferrant, etc. Dibuixos, gravats, litografies i serigrafies que recorren els territoris més suggerents de l’entramat artístic de el segle passat.

Eusebi Sempere i el seu company Abel Martín introdueixen a Espanya la serigrafia artística realitzant bellíssimes estampacions de les seves pròpies obres i dels seus amics artistes. Van donar a l’obra gràfica categoria d ‘ «obra original» i democratitzen l’art contemporani situant a l’abast d’una majoria de públic.

- Publicidad -

Amb aquesta convicció estètica i política, Sempere va admirar la figura de Pablo Picasso. Va adquirir el gravat pertanyent a la Suite Vollard, Zóbel li va regalar el Retrat de Rimbaud i va comprar L’Enterrament de el Comte d’Orgaz, obres que aquí es mostren. I va participar en la celebració de l’90 aniversari de l’artista, l’Homenatge a Picasso d’octubre de 1971, sofrint per això detenció, multa i empresonament.

L’Enterrament de el Comte d’Orgaz

3 volums il·lustrats amb un gravat a l’burí de 1939 i 12 aiguaforts de Picasso. Pròleg de Rafael Alberti.
Foli, 370 x 470 mm. Caixa de pell.
Barcelona: Gustavo Gili i Edicions de la Cometa, 1969.
Es van realitzar 263 còpies. Aquest exemplar és el número 130.

Es tracta d’un dels llibres il·lustrats més importants de Pablo Picasso. La publicació consta de tres carpetes. Tros de almívar amb un gravat a l’burí de 1939. L’enterrament de el Comte d’Orgaz il·lustrat amb 12 gravats a el coure i pròleg de Rafael Alberti titulat No dic mes que el que no dic i la transcripció dels textos manuscrits pel propi Picasso que es reprodueixen en facsímil estampats en litografies de colors, al tercer volum. L’edició va ser duta a terme per Gustavo Gili i Edicions La Cometa el 1969.

Picasso recorre en nombroses ocasions al Greco, un dels seus pintors preferits, especialment a L’enterrament de el Comte d’Orgaz, pintura a la qual va dedicar aquest llibre que va compondre entre 1957 i 1959 quan ja tenia gairebé 80 anys.

Picasso il·lustra amb gravats les escenes que narra en la seva poesia manuscrita, demostrant el domini de l’dibuix i el coneixement que tenia de les tècniques automàtiques: una experiència surrealista de el Comte d’Orgaz amb escenes exòtiques, escenes de circ o escenes al·legòriques impregnades d’erotisme.

Va pertànyer a l’artista Eusebio Sempere i el seu propietari actual, Florencio Martín Calvo, l’ha dipositat generosament en aquest Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Informació pràctica

El museu roman obert de dimarts a dissabte de 10 a 20 hores i els diumenges de 10 a 14 hores. Dilluns tancat.

- Advertisement -
- Publicidad -Torrevieja

Síguenos en las redes

5,161FansMe gusta
8,773SeguidoresSeguir
700SeguidoresSeguir

Elche se suma a la lucha contra la violencia machista

El alcalde asegura que “la negación de la violencia contra las mujeres significa complicidad y dar alas y amparo al machismo criminal que este año ha supuesto más de 40 víctimas en España”.

25N: Que no te engañen, es tu cuerpo, son tus derechos

Columna de opinión sobre 25N de Noelia Císcar, concejala de Igualdad de Calpe

25N: Sant Joan pide a todos los ciudadanos luchar contra la violencia de género

Tanto el alcalde como la concejala de Igualdad han indicado que "el confinamiento por el COVID19 ha agravado las situaciones de peligro de las mujeres que sufren maltrato".
- Publicidad -Caixa Ontinyent
- Publicidad -Teulada
- Publicidad -Brobit

Noticias relacionadas

Una mujer herida tras la agresión de su pareja en Alicante

Al parecer y falta de confirmar por la investigación posterior la agresión ha sido motivada por la intención de la mujer de separase de su pareja.

Alicante dinamiza el comercio con el cierre al tráfico de la calle Poeta Quintana para la campaña del Black Friday

Durante la Navidad el Ayuntamiento va a mantener peatonalizadas los domingos cinco viales principales para promover la movilidad y las compras más seguras frente al Covid y apoyar al sector comercial y hostelero.

Siguen los brotes de coronavirus en Alicante, Elche y San Vicente por reuniones sociales

Hay 483 personas ingresadas en hospitales alicantinos, 106 de ellos estan en las UCI.

Acusan a Correos de anteponer el Black Friday a la salud, hacinar la plantilla y triplicar los contagios

Con un incremento de contagios del 200% en los últimos dos meses, y acumulando más de 8.500 afectados/as, la empresa sigue ignorando la demanda sindical de incrementar las medidas preventivas y organizativas.

Extinguen un incendio originado en una compactadora de cartón en una tienda de deportes de Alicante

La Policía Local desaloja a sesenta personas del interior del establecimiento como medida preventiva, sin que nadie resultara herido.
CatalanSpanish