fbpx

Once interessants curiositats sobre el perfum, que t’agradarà descobrir

El perfum pot portar-nos a la nostra infància o recordar-nos a algú a qui desitgem oblidar. Pocs sentits tenen tant poder sobre la nostra ment com l’olfacte, per això ens sembla interessant compartir amb tu algunes curiositats sobre el perfum que ens destapa Bionike. Aquesta signatura ens ofereix les claus històriques, socials i biològiques del perfum.

 1. La paraula perfum (provinent del llatí per, «per» i fumés, «a través de fum») feia referència, a la substància aromàtica que desprenia un fum fragant en ser cremada.
 2. Els sumeris van ser els que van crear el primer sistema d’escriptura del món, els primers a fabricar rodes i els que van desenvolupar per primera vegada ungüents i perfums 3500 anys abans de Crist.
 3. La primera civilització que va utilitzar perfum regularment va ser Egipte. Es va tornar una obsessió nacional cap a l’any 1558 a.de C. No obstant això, Cleòpatra va ser la quinta essència dels artistes del perfum.
 4. Els gladiadors, abans de sortir a combat, perfumaven cada part del seu cos amb una loció aromàtica diferent. En l’antiga Roma l’obsessió va arribar a ser tal, que tant homes com dones prenien banys de perfum.
 5. En el palau de Lluís XV, els criats banyaven als coloms en diferents perfums i les deixaven lliures durant les festes, perquè escampessin les aromes quan volaven pels salons i passadissos. Malgrat l’elegància dels seus vestits, el luxe i l’extravagància regnant, necessitaven dissimular la seva tremenda falta d’higiene i les males olors generals de l’època amb «disfresses oloroses».
 6. Les persones que es perfumen tenen un millor concepte de si mateixes que les que no ho fan, segons indiquen alguns estudis. Així mateix, aquests mateixos estudis revelen que les persones que pretenen destacar socialment consumeixen diversos perfums diferents, i, en canvi, les persones que volen passar desapercebudes, utilitzen sempre el mateix.
 7. En la pell existeixen diferents tipus d’acidesa, denominat Nivell de PH. Encara que aquests nivells de PH varien de forma mínima entre persona i persona, això és suficient perquè un o diversos dels ingredients que conformen la fragància, interactuï de manera diferent en cada pell.
 8. Les pells blanques tendeixen a ser seques, per la qual cosa els olis corporals són escassos, fent que la fragància duri poc temps. Les persones de rostre molt blanc o rossa, han d’aplicar-se el perfum diverses vegades durant el dia. A aquest tipus de persones els convenen les aromes fresques i estimulants.
 9. Les persones brunes o de cutis gras, els perfums perduraran per molt més temps, perquè la seva química interactua més intensament amb la seva fragància. Els perfums intensos, florals o cítrics, a base de civeta, tabac, almesc, ambre, encens i roses, els acomoden molt bé.
 10. El sistema límbic està connectat íntimament amb la nostra memòria a llarg termini. La regió olfactòria, que està situada en la part superior de la cavitat nasal, és el contacte entre el sistema límbic situat en el cervell i el món exterior. En el moment d’inhalar amb el nas succeeixen una sèrie d’emocions, sensacions i records que fan que l’olor ens agradi o a vegades tot el contrari.
 11. Les espanyoles són les que més es perfumen d’Europa, seguides de les Italianes i franceses.
ValenciàEspañol