fbpx

Noticias de Alicante y provincia

domingo, 3 julio 2022

L’exposició «Gestacions» arriba al Museo del Mar de Santa Pola

L'exposició, que arreplega tota l'obra de Beatriz Fernández, estarà en el Museu del Mar des del 29 de setembre fins al 4 de noviembre.

El Museu del Mar rep el 29 de setembre ‘Gestacions’, una exposició de les obres que Beatriz Fernández ha creat al llarg de més d’una dècada. ‘Gestacions’ estarà a Santa Pola fins al 4 de novembre i arreplega les vivències de l’artista des del moment en el qual el cos humà acull en el seu interior una nova vida, passant pel part fins a una infinitat d’etapes, emocions i històries.

- Advertisement -

“L’acció de gestar en totes les seues acceptacions és el fil conductor de les meues representacions”, ha explicat Beatriz Fernández, “la meua obra tracta de reflectir una visió íntima i reflexiva de la cerca contínua de l’equilibri entre ser dona, mare i artista”. En l’obra de Fernández podem veure la cerca d’estabilitat, però també veiem reflectits la por i l’angoixa, seguides de la necessitat de nous espais, de llibertat i històries noves que explicar.

Beatriz Fernández usa tècniques mixtes en tota la seua obra, en ella podem veure materials superposats a paper, a fotografies, collages, oli i grafisme, entre uns altres.

- Advertisement -

L’obra de l’artista es divideix en cinc històries, en les quals es veuen reflectits tots els moments que ha anat travessant durant onze anys. En la primera part, que rep el nom de ‘Gestacions, cercant l’origen’, Beatriz Fernández usa formes ingràvides, que suren dins del llenç i emulen als embrions. ‘El poder de la paraula, gestant històries’ és la segona part, on multitud de pensaments es veuen reflectits en l’obra, les línies construeixen les paraules i dibuixen els moments viscuts per l’artista. La tercera història de la seua obra és ‘Generant instants’ i en ella conflueixen de nou la paraula i els pensaments, però d’una forma diferent a la qual hem vist en la seua segona etapa. Li segueix ‘Anhels, històries alades’ en la qual predomina la superposició de materials sobre imatges i creen un paisatge on el protagonista és un ala o un parell d’ales. I la cinquena història que ens porta Beatriz és ‘Niuar en els anhels’, on la idea de cercar nous llocs i noves històries queda present en els seus quadres.

ValenciàEspañol