fbpx

La cosmètica oncològica: juntes contra el càncer de mama amb el poder de l’autoestima

Cuidar-nos físicament, acceptant-nos, ens donarà forces per a enfrontar els obstacles que ens presenta la vida.

Cuidar-nos físicament, acceptant-nos, ens donarà forces per a enfrontar els obstacles que ens presenta la vida. La cosmètica oncològica és una bona eina perquè el pacient recuperi l’autoestima, que es pot haver vist danyada per la malaltia.

Per celebrar el 19 d’octubre del 2019, Dia Mundial contra el Càncer de Mama, hem volgut reconèixer quines són les necessitats de les pells davant tractaments oncològics i proposar algun producte que pot ser d’interès.

El poder de sentir-se bé

Com hem avançat, els efectes dels tractaments oncològics poden afectar en l’autoestima de les persones que pateixen càncer i perdre el sentiment de satisfacció amb un mateix és molt més important del que pot semblar. Sentir-se atractiu per un mateix és fonamental per a tenir una bona salut mental i tenir les forces suficients per a enfrontar batalles. En aquest sentit, està comprovat que el maquillatge és una bona eina terapèutica per a les pacients del càncer de mama.

En este sentit treballa el programa Ponte guapa, te sentirás mejor de la Fundación Stanpa, que des de fa 25 anys proporciona a les pacients tallers centrats en la cura de la pell i l’ús del maquillatge per a abordar els efectes secundaris oncològics. Més de 21.000 voluntaris han col·laborat en esta iniciativa que ha atès 1,4 milions de dones que pateixen càncer.

Els efectes cutanis dels tractaments oncològics

Les teràpies oncològiques com la quimioteràpia, la radioteràpia o la cirurgia impacten sobre la pell, que requereix una ajuda en el procés de restauració. Per a això, són recomanables cosmètics que nodreixin, alleugin i hidratin la superfície cutània, alhora que la protegeixen. A més la queratinització provoca un aprimament de la barrera protectora de la pell, de manera que la pell es fa més sensible als agents externs.

Per això, són recomanables els cosmètics amb principis actius reconeguts per la Farmacopea, mentre que s’eviten els colorants sintètics o parabens.

En el cas de la quimioteràpia, en concret, és fonamental utilitzar una correcta protecció solar sempre per a tractar la fotosensibilitat i la hiperpigmentació, a més que s’emprenen cosmètics corporals que garanteixen una bona hidratació i nutrició cutània. A més, es recomana tractar l’enrogiment i la irritació cutània.

CatalanSpanish