Inauguració del Mercat Medieval d’Elx

El dissabte arranca la programació de la XXIV edició amb teatre infantil, La Celestina i la preestrena de “Prodigi. Miracle. Misteri”.

Juega Limpio Orihuela

Ahir de vesprada es va realitzar la inauguració oficial del Mercat Medieval, activitat que suposa el tret d’eixida de la XXIV edició del Festival Medieval d’Elx, organitzat per l’Ajuntament d’Elx. A l’acte van acudir Carlos González, alcalde de l’Ajuntament d’Elx; Marga Antón, regidora de Cultura; Paco Alberola, director del Festival i els responsables del mercat. La comitiva ha recorregut els diferents racons i zones del mercat entre un gran ambient i afluència de gent.

D’esta manera, un any més, el centre històric de la ciutat acull el Mercat Medieval amb més de 150 llocs i diverses animacions durant tot el cap de setmana. Cap de setmana en el qual arranca també la programació oficial del Festival Medieval 2019 que s’estendrà del 26 d’octubre al 3 de novembre amb tota mena d’espectacles i activitats que sumen 25 funcions entre les quals destaquen tres estrenes nacionals i produccions pròpies entorn del teatre, la música i la dansa.

Els primers espectacles

El dissabte, 26 d’octubre, comencen els espectacles del certamen, a les 18.30 hores a la Sala Tramoia, amb “Namor, el xiquet peix”. Un espectacle infantil amb actrius i titelles que porten al Festival un missatge de tolerància, amor i llibertat.

El Gran Teatre acollirà per part seua, a les 20.30 h, La Celestina de Bambolina Teatre Practicable, en un muntatge que pretén acostar els valors d’una de les obres fonamentals de la nostra literatura a la sensibilitat del públic actual. Les tècniques i recursos propis dels titelles i del teatre d’objectes faran possible una posada en escena dinàmica i contemporània, rica en imatges i recursos plàstics.

I rematarà la primera jornada de l’actual edició del Festival amb la preestrena de “Prodigi. Miracle. Misteri”, un recital teatralitzat que serà interpretat per Canticum Novum en les Clarisses, a les 23.00 h, amb entrada lliure.

A estes li seguiran una intensa setmana de teatre, música, cercaviles, màster class i tallers, dansa, espectacle piromusical, ruta de escudios o esgrima artística, entre altres activitats.