fbpx

“FotoReporteros” torna a la Diputació d’Alacant amb les imatges més impressionants de l’2017 i 2018 a la província

L'Associació de Fotoperiodistes d'Alacant organitza aquesta exposició que recull esdeveniments destacats a través de 56 instantànies. 9 professionals de diferents mitjans de comunicació participen amb els seus treballs en aquesta nova edició que es pot visitar fins al 4 de gener al Palau Provincial.

L’exposició “fotoreporteros” torna a la Diputació d’Alacant i ho fa amb més força. Aquesta fantàstica col·lecció es compon de les 56 millors imatges que han captat il·lustres fotoreporters alacantins al llarg de la província des de gener de 2017 fins a desembre de 2018. Aquesta exposició l’organitza la Diputació d’Alacant i es pot visitar des d’avui mateix fins al proper 4 de gener al Palau Provincial. La mostra té el següent horari: de dilluns a dissabte de 11:00 a 13:00 hores i de 17:30 a 20:00 hores.

Els esdeveniments culturals, polítics, esportius, socials, turístics o festius més destacats succeïts a la província en els dos últims anys componen aquesta proposta de l’Associació de Fotoperiodistes d’Alacant. Una antologia en la qual s’exhibeixen els destacats treballs d’onze reporters gràfics alacantins que col·laboren amb diferents diaris i agències informatives.

Dins d’aquestes instantànies, trobem l’intens temporal de neu que va arrasar l’Alt Vinalopó a 2017, innovadors projectes científics o els devastadors incendis forestals que va patir la zona de Guadalest en 2018, entre d’altres. Com hem esmentat anteriorment, la nova edició de l’exposició “fotoreporteros” es compon d’un total de 56 instantànies.

El recull de fotografies que s’exposen ha estat escollida i presentada pels professionals que integren l’associació i permet rememorar els successos més rellevants ocorreguts en municipis alacantins. A més, la Diputació d’Alacant manté la seva línia de divulgació de l’art fotogràfic i d’acostament de la cultura fotoperiodística als ciutadans.

Els fotògrafs que han participat en aquesta proposta són Pilar Cortés, Áxel Álvarez i David Revenga del diario Información; Dani Madrigal de La Verdad; Pep García Morell de la Agencia EFE; Fito González de El Mundo i Diario AS; Juan Carlos Soler de ABC, Rafa Molina de Alicante Plaza i  Ángel García Catalá de Costa Blanca Nachrichten.

 Enriquidores paraules dels ponents

Els tres ponents d’aquesta inauguració cultural van ser Julia Parra (diputada de Cultura en l’organisme provincial), Pep García (president de l’Associació de Fotoperiodistes de la província d’Alacant) i Fito González (organitzador de el projecte).

Julia Parra ha destacat que el resultat d’aquestes imatges és una bona mostra del que es pot aconseguir quan s’uneix la intuïció per captar la realitat més immediata, el talent i la formació tècnica més especialitzada. Les imatges posen en valor sobretot la sensibilitat dels professionals per traslladar una forta càrrega comunicativa a una imatge, recollint així l’essència d’un fet, un moment o d’una persona “. De la mateixa manera, la diputada ha destacat que en” aquesta col·lecció veiem la duresa i la bellesa de la realitat ”

Finalment, Parra ha indicat que aquesta exposició és “digna d’estar en qualsevol museu per la seva categoria d’obres artístiques. Des de la Diputació ens sentim molt satisfets de poder contribuir a donar major visibilitat, protagonisme i reconeixement a un treball ia una professió que em sembla imprescindible en la nostra societat. Estic segura que aquesta col·lecció tindrà una bona acollida en el públic “.

Un discurs més reivindicatiu va arribar de la mà de les intervencions de Fito González i Pep García. El primer d’ells ha manifestat que amb aquesta mostra “vol que el públic vegi la visió professional dels fotoreporters en un treball que en l’actualitat està tan discutit i criticat. Aquests moments els han captat per intuïció o per l’atzar, però sobretot de ells es desprèn la magnífica professionalitat dels fotoreporters “.

Finalment, Pep García va agrair el treball de la Diputació i més concretament de l’Àrea de Cultura per fer possible aquesta exposició. El president de l’Associació va emfatitzar que amb aquesta col·lecció “defensem la nostra feina” i va exalçar “el major rigor i criteri” que tenen les instantànies dels fotoreporters de les que es veu en les xarxes socials en plena expansió de l’era digital.

Alex Ferrer /Juan Carlos Soler
Alex Ferrer /Juan Carlos Soler

Alex Ferrer /Rafa Molina
Alex Ferrer /Rafa Molina

Alex Ferrer /Pep García
Alex Ferrer /Pep García

Alex Ferrer /Pilar Cortés
Alex Ferrer /Pilar Cortés

Alex Ferrer /Fito González
Alex Ferrer /Fito González

Alex Ferrer / David Revenga
Alex Ferrer / David Revenga

Artículos relacionados

CatalanSpanish