fbpx

La Baixada de Torxes de Bolón declarada com a Bé de Rellevància Local

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport atén la petició realitzada per l'Ajuntament d'Elda i protegeix aquesta tradició popular celebrada cada 5 de gener

- Publicidad -Almoradi Teulada

Lo más leído

Cazador revienta a un zorro a golpes contra el coche de activistas animalistas

El hombre lo cogió por la cola, tal y como se puede ver en el vídeo, y lo estampó en repetidas ocasiones contra el vehículo de 'Saboteadores de la caza'.

Un hotel de Benidorm tienta a sus huéspedes con una ‘colección prohibida’ de escapadas

La primera experiencia del hotel coincide con San Valentín e incluye el "Satisfyer".

Muere un hombre tras chocar contra unos árboles en Elche

Hasta el lugar se ha desplazado una unidad del SAMU cuyo equipo médico ha realizado la reanimación cardiopulmonar avanzada y otras maniobras de recuperación al hombre sin respuesta.

Localizada la mujer desaparecida en Elche el pasado miércoles

Los agentes observaron a una persona deambulando por la calle mientras realizaban tareas de regulación de tráfico con motivo del traslado de un trono.

L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat per les edils de Cultura i Festes, Nieves López i Laura Rizo, ha anunciat la declaració com a Bé de Rellevància Local Immaterial de la tradicional Baixada de Torxes de Bolón, que se celebra cada 5 de gener a la ciutat abans que comence la Cavalcada de Reis Mags.

Aquesta declaració, realitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha sigut publicada aquest mateix matí en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, atorgant una major protecció a aquesta tradició popular perquè puga continuar desenvolupant-se en el futur: “Hui és un dia important i alegre”, ha assenyalat Alfaro, subratllant que “la declaració com a Bé de Rellevància Local Immaterial reconeix a la nostra tradició, a la nostra ciutat i als milers d’eldenses que al llarg de la història han cregut en aquesta activitat màgica que tenim la fortuna de celebrar a Elda”.

En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat ha agraït “el treball realitzat pels departaments de Cultura i Festes en l’elaboració de l’expedient que va presentar l’Ajuntament per a sol·licitar aquesta declaració, així com a tots els ciutadans i, especialment, al Centre Excursionista Eldense, promotor d’aquesta Baixada de Torxes durant molts anys”.

Cal destacar que la declaració com a Bé de Rellevància Local Immaterial indica les accions de salvaguarda per a aquesta activitat pròpia d’Elda, com la realització de labors d’identificació, investigació i estudi amb criteris científics; la incorporació dels testimoniatges disponibles a suports materials que garantisquen la seua protecció i preservació, així com vetlar pel normal desenvolupament d’aquesta manifestació cultural, tutelant els seus valors tradicionals i la seua transmissió a les generacions futures. A més, en tractar-se d’una activitat en la qual s’usa foc real a la muntanya, la Baixada de Torxes es continuarà ajustant al Decret 148/2018, que aprova les normes de seguretat en prevenció d’incendis forestals a observar en l’ús festiu-recreatiu del foc en sòl forestal.

De la mateixa manera, Alfaro, ha assegurat que “continuarem treballant i lluitant per augmentar el nombre de torxes de foc que participen en aquesta activitat”, destacant, no obstant això, que “d’on estàvem abans, que fins i tot un any no es va poder comptar amb foc real, fins al dia de hui, que està declarada com a Bé de Rellevància Local, es pot apreciar el treball i la implicació que ha tingut aquest equip de Govern per a protegir aquesta tradició de quasi 70 anys d’antiguitat”.

También te puede interesar

Últimas noticias

La nueva colección de Ikea con plástico reciclado recogido por pescadores se fabrica en Villena

Se produce en la fábrica Texathenea de Villena con la elaboración de más de 146.000 piezas para esta línea durante 2020.

Primer positivo por coronavirus confirmado en Andalucía

AndalucíaEl paciente se encuentra aislado en el Hospital Virgen del Rocío de Sevilla y no consta que haya viajado a Italia.

Nueve casos confirmados por coronavirus en España

Sanidad mantiene el riesgo moderado por transmisión de coronavirus en España.

21 detenidos en Alicante por la venta de falsos contratos de trabajo

Los detenidos se dedicaban a la venta de contratos de trabajo para lograr prestaciones y permisos de residencia.

Alicante acerca la gastronomía de Semana Santa con la Ruta de la Tapa Cofrade

Un total de 30 bares y restaurantes participan en esta iniciativa que arranca esta semana y finaliza el 27 de marzo.