fbpx
22.8 C
Alicante
sábado, 30 mayo , 2020

Elda acull el II Certamen Pictòric-Narratiu ‘Les meues Festes Majors’

Enguany hi ha dues categories, una per a xiquets entre 6 i 12 anys i una altra per a adults, a més de l'especial per a xiquets i xiquetes amb discapacitat en edats entre els 16 i els 21 anys

- Publicidad -
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -MobilitatCoronavirus CaixaOntinyent SantJoan
- Publicidad -Benitatxell Mascarillas
- Publicidad -DipAlicante Aspe
- Publicidad -Redován Teulada

Lo más leído

Detenidos un padre, su hijo y tres vecinos en Alicante tras una pelea con arma blanca

En la madrugada del domingo, una llamada al 091 alertó de esta pelea en el barrio de Carolinas.

Dos heridos al caer de un andamio en Villena

Hasta el lugar se ha desplazado una unidad del SAMU y una unidad de SVB.

Turismo de interior, la alternativa idónea a las masificaciones este verano

Tras el cierre de las playas por la declaración del Estado de Alarma, el turismo de interior se posiciona como la mejor opción para unas vacaciones seguras y tranquilas. Entrevistamos a la presidenta de Turismo Alicante Interior.

El Gobierno incluye el puerto de Alicante entre los puertos de entrada a España

El Gobierno incluye a los puertos de Santander y Alicante entre los puertos de entrada a España.

El termini de presentació d’obres per a l’II Certamen Pictòric Narratiu ‘Les meues Festes Majors’, organitzat per la Confraria dels Sants Patrons, ja està obert. Nieves López, regidora de Cultura; Laura Rizo, regidora de Festes, i Gabriel Segura, vicepresident de la Confraria dels Sants Patrons, han presentat aquest segon concurs la fallada del qual s’anunciarà divendres, 3 de maig.

“L’any passat ja es va presentar aquest concurs”, ha assenyalat l’edil de Festes i “veure que es consolida és un orgull i una il·lusió perquè els xiquets i xiquetes són el futur de la festa i la cultura del nostre poble”.

L’objectiu d’aquest concurs és “donar participació a tota la societat eldense per a mostrar com senten les Festes Majors”, ha explicat Segura, això és el que es persegueix “des de la Confraria, difondre les Festes Majors com un senyal d’identitat cultural i comunitària del nostre poble i fer les nostres festes majors transversals, des dels més xicotets que són el futur de la nostra festa, fins als adults que són els que les han viscudes, i que ho plasmen a través del dibuix i la narració”.

D’aquesta manera, enguany es presenta una nova categoria per a adults, a partir de 18 anys sense topall d’edat, tant en concurs narratiu com pictòric. Així, els participants que trien l’opció pictòrica hauran de presentar els seus treballs en un llenç de dimensions 41×33 o 100×80, en vertical o horitzontal. La tècnica serà lliure i les obres han de ser originals. Així mateix, els treballs es presentaran sense marc i sense signar i al costat del quadre s’entregarà en un sobre tancat una fulla amb el nom i cognoms de l’autor, l’obra, l’edat, el telèfon de contacte, a més d’una fotografia de l’obra.

D’altra banda, els treballs narratius s’han de realitzar en la làmina oficial del concurs, en la part corresponent a narració, en grandària DIN – A4 en vertical. Es tracta d’una narració o conte, escrit a mà en bolígraf blau o negre i en la qual han d’aparéixer els termes ‘Mare de Déu de la Salut’, ‘Crist del Bon Succés’, ‘Sants Patrons d’Elda’, ‘Festes Majors’. Així mateix, s’estableix un nombre de paraules entre 150 i 300. En cas de necessitar més espai per a la narració, s’utilitzaran dues làmines identificades igualment amb el nom del participant, i indicant numeració i ordre d’aquestes.

D’altra banda, en les categories infantil i especial, els treballs pictòrics s’han de realitzar en la làmina oficial del concurs, en la part corresponent a dibuix, en horitzontal. La tècnica és lliure i el dibuix ha de ser a color. En ell s’ha de reflectir algun dels següents aspectes: La Mare de Déu de la Salut, El Crist del Bon Succés, Elda, Els Sants Patrons o Les Festes Majors, en dibuix o en lletra.

La data límit de lliurament és el dimarts 30 d’abril i es realitzarà en els centres col·laboradors del concurs: L’Acadèmia Belles arts Castany (Av. Chapí, 22) o en l’Acadèmia d’anglés Menja on Menja in (Carrer Pare Manjón, 25 entresol B).

Respecte als treballs narratius, es realitzaran en la làmina oficial del concurs, en la part corresponent a narració, en orientació vertical. Es tracta d’una narració o conte, escrita a mà en bolígraf blau o negre, i en el text ha d’aparéixer algun element de les Festes Majors, igual que en el dibuix.

Així mateix, la categoria infantil es divideix en tres: la número u, per a xiquets de 1r i 2n de primària, els relats de la qual hauran de ser de 60 i 80 paraules; la número dos, dirigida a participants de 3r i 4t de primària, amb un mínim de 100 i un màxim de 120 paraules; i la número 3, per a 5é i 6é de primària, el text de la qual ha de tindre entre 150 i 180 paraules.

Per part seua, per a la categoria especial, l’interval de paraules estarà entre 60 i 150.

La data límit de lliurament és el dimecres 17 d’abril.

Amb això es vol “promoure i difondre la cultura de la festa entre els xiquets i xiquetes d’Elda”, ha assenyalat Esperanza Olaya, coordinadora del concurs “i tots els participants poden presentar-se en ambdues”.

Quant als premis en la categoria especial i infantil el guanyador rebrà un diploma i un val de 30 euros per a material escolar, i el finalista un diploma i un val de 20 euros per a material escolar. A més, el centre tindrà també un diploma i un val de 80 euros en material escolar.

Per als adults, el guanyador del premi pictòric obtindrà un diploma i un val per un import de 200 euros; el finalista, per part seua, rebrà un accèssit amb diploma.

Els guardonats en el concurs narratiu tindran un diploma i un val de 30 euros per a material d’escriptura i lectura; el finalista un diploma i un val de 20 euros per a material d’escriptura i lectura.

“L’any passat va ser un èxit”, ha manifestat Olaya, i van comptar més de 400 treballs.

Per part seua, Nieves López ha donat l’enhorabona als organitzadors “per aquesta segona edició el que vol dir que les idees són bones i van a més i és una manera d’involucrar a xiquets i majors en la nostra cultura i donar-los l’opció que ens compten la seua manera de veure les festes”.

Per a valorar les obres es comptarà amb un jurat, format per al concurs pictòric per Ramón González, president de la Confraria dels Sants Patrons; Gabriel Segura, Cronista de la Ciutat d’Elda; Carmen Castaño, Llicenciada en Belles arts; Camilo Valor, Llicenciat en Belles arts i Professor; Marina Pérez, Llicenciada en Belles arts; Miguel Ángel Guill, dibuixant de còmics; i Andrés Beltrán, dibuixant.

Els membres del jurat del concurs narratiu són també Ramón González i Gabriel Segura, Pedro Civera, Doctor en Filologia Anglesa i professor; Inma Arraez, Llicenciada en Filologia Anglesa i professora; Daniel Verdú, Maestro de Primària i Puri Moreno, Escriptora.

También te puede interesar

Últimas noticias

Un grupo de monos atacan a un médico y roban muestras de sangre con coronavirus

“Todavía estaban intactas y no creemos que haya riesgo de contaminación o propagación”

Arrestado en Dénia un fugitivo de Polonia por delitos de tráfico de drogas

La Policía Nacional ha detenido en la localidad de Dénia a un varón de 34 años de edad por un presunto delito de tráfico de drogas cometido en Polonia.

El Archivo Municipal de Elche reabre al público

La concejala de Cultura, Marga Antón, señala que “la apertura será en la Sala de Investigación después de haber adoptado las medidas de seguridad necesarias tanto para usuarios como para el personal del centro”

Redován presenta sus presupuestos para paliar la DANA y el COVID-19

El dinero de las fiestas patronales se destinará a ayudar a personas afectadas por el COVID-19, con más de 120.000 euros en ayudas sociales

Juan Carlos Campo: “Normativamente hablando no hay plan b al estado de alarma”

Juan Carlos Campo: "no queremos que nos pase como a otros países, que por una relajación excesiva se han producido repuntes".
CatalanSpanish