El Tossal de Manisses torna a l’època romana en el MARQ

Les recreacions del programa que compleix la seua quarta edició conviden al públic a conéixer in situ la vida i costums de la civilització romana.

Juega Limpio Orihuela

El jaciment arqueològic del Tossal de Manises acollirà este cap de setmana les IV Jornades de Recreació Històrica “Reviviscit Lucentum”, una iniciativa del MARQ per a donar a conéixer este enclavament i valorar el seu important contingut històric.

La diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que el principal objectiu d’esta iniciativa, que celebra la seua quarta edició, és difondre el ric patrimoni que atresora el jaciment de Lucentum, el més visitat de la Comunitat Valenciana, i ha posat l’accent en el rigor històric de les representacions.

La vida d’un campament romà, exhibicions militars o combats de gladiadors són algunes de les escenes que interpretarà l’associació cultural Hispània Romana una organització sense ànim de lucre i d’àmbit nacional que estudia la presència romana a Espanya i altres llocs del Mediterrani, posant l’accent principalment en el seu llegat cultural, llengua i costums.

Les recreacions tindran lloc al llarg de dues sessions, el dissabte 28, de 17.30 a 20.00 hores, i el diumenge 29 de setembre, de 10.30 a 13.30 hores-. L’aforament de les activitats estarà limitat a un màxim de 250 persones per sessió i el preu de l’entrada és de 3 euros per sessió (els xiquets de fins a 7 anys podran accedir gratis). Els tiquets es poden adquirir en les taquilles del MARQ, en el mateix jaciment o a través d’Instanticket.

Programa:

Dissabte 28 setembre:                                       
Presentació del jaciment
Pompa de Tadius Rufus
Manumissio
Exhibició militar Devotio
Gladiatura
Visita al campament

Diumenge 29 setembre:
Visita al campament romà (Castra)
Mòdul de legionari romà
Mòdul de la mula de Mario
Mòdul de tocador de matrona
Mòdul de taverna romana
Mòdul d’endevinació

Dia Mundial del Turisme
D’altra banda, el MARQ se sumarà demà divendres a les activitats culturals programades amb motiu del Dia Mundial del Turisme. Tant el museu com els jaciments i la Torre de l’Almudaina obriran les seues portes gratuïtament en el seu horari habitual:

MARQ de 10.00 a 19.00 hores
Lucentum de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores
Illeta dels Banyets de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores
Torre d’Almudaina de 10.00 a 13.00 hores

Nit de la investigació
Així mateix, el museu acollirà demà la celebració de la Nit Europea de la Investigació que arrancarà a les 10.00 hores amb un recorregut guiat sota el títol “La dona a través del llegat del MARQ” per a explicar el paper que la dona ha exercit al llarg de la Història.

“Descobrint els nostres avantpassats” és la segona proposta que tindrà passes a les 12.00 i a les 17.00 hores i estarà centrada en les Ciències Auxiliars que ajuden el progrés de l’Arqueologia.

La informació sobre estes activitats es pot ampliar en la pàgina www.marqalicante.com o sol·licitar en el correu didacticamarq@diputacionalicante.es.