fbpx
9.2 C
Alicante

El Consell aprova la declaració com Bé d’Interés Cultural de la finca El Poblet de Petrer

La finca es va convertir al febrer de 1939 en l'última seu de la Presidència del Govern de la II República Espanyola.

- Publicidad -
- Publicidad -DipAlc IVACE
- Publicidad -DipAlcMachista

La tramitació de l’expedient es va iniciar per resolució d’incoació de 19 de febrer de 2019, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

En l’expedient consten els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles i de la Universitat d’Alacant. A més, es va sol·licitar informe a les conselleries afectades, sense que s’haja formulat cap al·legació.

La finca El Poblet té una singular rellevància històrica derivada del seu protagonisme en els últims moments de la Guerra Civil. Constitueix un dels llocs més interessants de la província d’Alacant relacionats amb la Guerra Civil, a l’ésser, al febrer de l’any 1939, l’última seu de la Presidència del Govern de la II República Espanyola. Aquesta rellevància històrica es reconeix ara mitjançant la declaració com bé d’interés cultural.

Els orígens de la finca El Poblet, situada a uns dos quilòmetres del nucli urbà de Petrer, es remunten a principis del segle XIX. Confiscada durant els anys de la Guerra Civil, es va utilitzar com a colònia infantil per a xiquets refugiats, hospital militar i, posteriorment, centre de control aeri. Per aquest ús militar la finca també és coneguda amb el nom de ‘Posició Yuste’.

El lloc va servir com a residència del president del Govern republicà, Juan Negrín, almenys entre el 28 de febrer i el 6 de març de 1939 i es van celebrar els dos últims Consells de Ministres del Govern de la República.

La finca compta amb tres edificis que són la casa principal, un pavelló i una tercera edificació més antiga. També compta amb un jardí amb basses, un hivernacle i una glorieta.

- Advertisement -
- Publicidad -Convega
- Publicidad -DipApoyamos
- Publicidad -Apunt
CatalanSpanish