Noticias de Alicante y provincia

lunes, 26 febrero 2024

L’Institut Juan Gil-Albert organitza una trobada per a celebrar la nominació alacantina als Premis Goya

Xena Ramat i Bea Martínez parlaran de ‘L'oblit’, que aspira a obtindre el reconeixement com a millor curt d'animació

Per quart any consecutiu, el IAC Juan Gil-Albert ha organitzat una trobada en el qual es donaran cita els professionals i les produccions alacantines nominades als Premis Goya. En aquesta ocasió, el protagonisme absolut recaurà en ‘L’oblit’, d’Horitzó Sis Quinze, que ha sigut seleccionat en la categoria a Millor Curtmetratge d’Animació.

L’activitat, que tindrà lloc demà divendres 11 de gener a les 19.30 hores a la Casa Bardín, comptarà amb la participació de la codirectora i la coproductora executiva d’aquest treball, Xena Ramat i Bea Martínez, respectivament, i estarà moderada per Luis López Belda.
El Olvido’ transcorre el 25 de maig de 1938, en el matí del bombardeig al centre d’Alacant que va afectar especialment el Mercat Central, on va causar més de tres-centes víctimes.

Aquest dia, els avions italians procedents de Mallorca van eludir entrar a Alacant des del mar i ho van fer des de l’interior després d’una marrada, motiu pel qual no van ser detectats pels sistemes de vigilància orientats cap al Mediterrani, les sirenes no van sonar i la zona estava repleta de persones.

El curt en 2D, de quatre minuts de durada i tractat amb una gran sensibilitat, està escrit per Xena Ramat, codirectora al costat de Cristina Valillo, i està plantejat com una obra de memòria d’aquest tràgic succés i d’homenatge a les seues víctimes.

El treball ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i ha sigut seleccionat en el Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, en el Baixada Animada del Brasil, en el Quartmetratges de Quart de Poblet i en l’International Motion Festival de Xipre.
La Gala dels Premis Goya se celebrarà el pròxim 2 de febrer i, com a novetat enguany, es durà a terme en el Palau de Congressos i Exposicions Fibes de Sevilla.