fbpx

Defensa la teua cabellera dels raigs del sol, amb els protectors solars capil·lars més eficaços del mercat

El nostre cabell, que sofreix molt per la radiació solar: sequedat, descoloracions involuntàries, fragilitat i fins i tot caiguda capil·lar ocasional. Però que no condesca el pànic, que no hem de renunciar a res

Estar a la platja o en la piscina és la nostra millor salvació per a combatre les altes temperatures del període estival. No obstant això, aquests moments de plaer no ho són tant per al nostre cabell, que sofreix molt per la radiació solar: sequedat, descoloracions involuntàries, fragilitat i fins i tot caiguda capil·lar ocasional. Però que no condesca el pànic, que no hem de renunciar a res.

Amb els millors protectors solars capil·lars, trobarem el millor equilibri beauty de l’estiu. En aquest article, descobriràs quin efecte té la radiació solar, la salina marina i el clor en el nostre cabell, i et revelem els millors protectors solars capil·lars.

La petjada estival en la teua cabellera

La radiació solar i el vent

Sequedat i fragilitat, sobretot en el cabell eixut. La radiació ultraviolada i infraroja produeix una reducció de la secreció normal de seu, per la qual cosa la cabellera està més resseca. El vent també empitjora l’estat d’aquest tipus de cabell, perquè el resseca. Per això és imprescindible garantir la total hidratació i nutrició de la fibra.

Pèrdua de la queratina natural del cabell. La cabellera apareix menys brillant i més fràgil. És recomanable optar per protectors solars capil·lars que continguen K.P.F (Keratin Protection Factor), que indica el percentatge d’aquest element constituent del cabell.

Coloracions involuntàries en cabells tenyits per l’efecte blanquejant dels raigs UV. La radiació solar provoca una oxidació similar a les coloracions dels salons, però amb betes no sol·licitades de vermells, taronges i fins i tot verds. Això ocorre perquè els raigs UV destrueixen els pigments, deixant el cabell més clar.

El salnitre del mar i la sorra de la platja

No només els raigs solars tenen efectes per al nostre cabell, el salnitre i la sorra també juguen un efecte advers.

L’efecte lupa del salnitre. La sal del mar conté cristalls que provoquen un efecte lupa atraient la radiació solar.

Els minerals de la sorra. Aquests provoquen l’oxidació de la fibra capil·lar, i aquesta es destrueix.

El clor de les piscines

Sequedat i fragilitat. Com a element químic el clor no és innocu al nostre cabell i posa en perill els seus olis naturals. I així es percep en la cabellera, que perd la seua lluentor natural i es mostra trencadissa i deshidratada.

I fins i tot, episodis de caiguda, perquè el cuir cabellut està molt ressec. Això només ocorre si passem massa temps en la piscina.

Decoloracions forçades per la suma de químic i químic. Quan els químics del tint entren en contacte amb els components del clor el resultat és, en algunes ocasions, alteracions de color. Així les cabelleres poden destenyir-se i oxidar-se. El cabell ros és el més afectat i pot adquirir indesitjables vetes verdes.

Tres gestos per a salvar la teua cabellera

Com cuidem la cabellera de les inclemències naturals de l’estiu? Amb tres senzilles i imprescindibles accions. Són aquestes:

Protecció. Empra protectors solars capil·lars durant la jornada de platja o piscina, però també per a fer passejos, ja que la radiació està a tot arreu. Gaudeix de la gran varietat de cosmètics que existeixen per a aquesta funció i tria el tipus que més s’adapte a les teues necessitats.

Neteja. Aposta per productes que estiguen especialment dissenyats per a recuperar el cabell després de l’exposició solar, perquè eliminaran de forma fàcil i eficaç els rastres de sal i clor.

Nutrició. Si hem comentat que l’efecte immediat d’aquests tres factors adversos és la deshidratació del cabell, cal emprar cosmètics molt nutritius. En aquest sentit et recomanem màscares i condicionadors, encara que també pots utilitzar cosmètics capil·lars sense aclarit.

Set aliats del cabell a l’estiu

Fluid Protector KPF 50+, de la gama Solaire, de René Furterer. La fórmula lleugera, de textura no grassa, prevé la deshidratació del cabell, aportant a la cabellera suavitat, sense endurir-la. A més conté un perfum deliciós i assolellat. El seu preu: 18,50 €/100 ml.

Oli Protector Ylang Yang, de Klorane. Aquest oli nutritiu amb filtres UVA i UVB ofereix una multiprotecció contra la radiació solar, sorra, sal i clor. Així, s’aconsegueix major suavitat, flexibilitat, brillant, alhora que protegeix el color de la seua degradació. El seu preu: 14,26 €/200 ml.

Oli Capilar Protector Solar amb Girasol i Abyssinian oil, d’Apivita. Per a mantenir la lluentor i el color, aquesta fórmula combina els olis amb el raïm, jojoba i l’extracte de pastanaga per a crear un escut ideal entre la fibra capil·lar i la radiació solar. El seu preu: 17,50 €.

Sun Secret Hair Aceite Cabello SPF15, de Sensilis. Amb un acabat invisible i formulat amb oli d’argan, alvocat, lli i vitamina E, aquest cosmètic capil·lar protegeix, nodreix i repara la cabellera. A més, ajuda a reduir l’encrespament, allisant des de les arrels a les puntes.

BC Sun Protect Spray de Preparación y Protección, de Schwarzkopf Professional. Aquest esprai, amb vitamina E acetat, nodreix i protegeix la fibra capil·lar, gràcies a les seues propietats antioxidants i evita la degradació del color. La fórmula aporta lluentor lleugera i suavitat a la cabellera exposada a aquest efecte de la radiació solar, la salina marina o el clor de la piscina. El seu preu: 24,15 €.

Llet Protectora Hidratant per al Cabell, de Nuxe. Amb flors aquàtiques i solars, aquesta fórmula crea un escut entre la fibra capil·lar i l’impacte dels agents externs estivals, protegeix la cabellera, proporciona total hidratació i la dota de flexibilitat. Així el cabell apareix radiant, amb el seu poder sublimador, i el color està blindat d’una possible degradació.

Protector Capil·lar Total, de Nuggela y Sulé. Aquest protector capil·lar integral estimula el creixement del cabell, protegint la fibra de l’oxidació produïda per la radiació solar, així com la causada per l’ús d’assecadors i planxes. A més, també restaura fins al 90% la lluentor natural de la cabellera. El seu preu: 14,90 €.

Sun Protection SPF15 My.Tan de My.Organics. Aquest esprai crea un escut protector entre la fibra capil·lar i els agents externs que la perjudiquen com el sol, l’aigua salada del mar o el clor present en les piscines. A més, garanteix la suavitat del cabell i prevé la degeneració del color. El seu preu: 31 €.

CatalanSpanish