Noticias de Alicante y provincia

lunes, 11 diciembre 2023

Carmen Aranegui presenta en el MAHE el seu llibre “La Dama d’Elx. On, quan i per què”

La presentació s'emmarca dins d'un cicle d'activitats que donen suport a el Pla Museístic per a aconseguir que el bust iber vinga a la ciutat, segons ha explicat l'edil de Cultura, Patricia Macià.

La catedràtica Carmen Aranegui va presentar ahir de vesprada en el Museu d’Art i Història d’Elx (MAHE) el seu llibre “La Dama d’Elx. On, quan i per què”, una obra que recull des del seu punt de vista totes les circumstàncies que emboliquen al bust iber.

“La Dama d’Elx, quan va ser descoberta, va significar donar rellevància a Espanya com a país, en un context poc favorable. Fins llavors el Louvre era l’únic museu que tenia una exposició d’art iber”, ha explicat l’autora en durant la presentació.

En la presentació van estar l’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Promoció Econòmica, Héctor Díez, l’edil de Cultura, Patricia Macià, i el director del MAHE, Miquel Pérez.

L’edil de Cultura ha explicat que aquesta presentació s’emmarca en un cicle d’activitats que donen suport a el Pla Museològic i Museogràfic per a aconseguir que el bust iber torne a la ciutat i que vénen a donar més significat les reunions que s’han mantingut a Madrid per a aconseguir-ho.

El 27 de setembre a les 19 hores es presentarà el llibre “Corazas helenísticas decoradas”, de Raimon Graells i Fabregat.

Finalment, el 5 d’octubre a les 19 hores serà la presentació del curtmetratge “La Dama d’Elx (comptada senzillament)”, una producció animada de la Universitat Miguel Hernández.