fbpx

Un asteroide d’entre 1,8 i 4 km s’acostarà a la Terra aquest dimecres però sense risc d’impacte

Per açò mateix, la NASA va catalogar aquest asteroide al 1998 com un "objecte potencialment perillós".

Un asteroide d’entre 1,8 i 4 quilòmetres de diàmetre passarà prop de la Terra aquest dimecres 29 d’abril, encara que no hi ha risc d’impacte, segons va revelar el Centre d’Estudis d’Objectes Propers a la Terra de la NASA.

Es tracta de l’objecte ‘52768 (1998 OR2)’, descobert per la NASA l’any 1998, amb una grandària “prou gran com per a causar efectes globals” en cas de xocar contra la Terra.

Per açò mateix, la NASA va catalogar aquest asteroide al 1998 com un “objecte potencialment perillós”, donat el seu pas periòdic prop de l’òrbita de la Terra.

Malgrat la seua gran grandària, l’agència espacial nord-americana aclareix que no hi ha risc d’impacte. De fet, en els pròxims segles, s’ha inclòs en la llista 23 objectes, i solament un (‘2018 VP1’) podria impactar aquest 2020 contra la Terra, encara que les probabilitats són molt baixes i la seua grandària és molta menor, d’uns 2 metres.

En qualsevol cas, són nombrosos els asteroides que passen prop de l’òrbita terrestre. De fet, segons la NASA, més de 80 objectes s’aproximaran al planeta en el que queda d’any, però cap, excepte ‘52768 (1998 OR2)’, arriben al quilòmetre de diàmetre.

Artículos relacionados

CatalanSpanish