fbpx
11 C
Alicante
jueves, 2 abril , 2020

Alacant 9 d´octubre. Som Comunitat

El pròxim 9 d'octubre, l'Ajuntament d'Alacant a través de la regidoria de Cultura ha preparat una extensa programació des del dijous 4 al dimarts 9 d'octubre, per a celebrar el Dia oficial de la Comunitat Valenciana.

- Publicidad -
- Publicidad -Coronavirus Aspe Teulada

Lo más leído

Cazador revienta a un zorro a golpes contra el coche de activistas animalistas

El hombre lo cogió por la cola, tal y como se puede ver en el vídeo, y lo estampó en repetidas ocasiones contra el vehículo de 'Saboteadores de la caza'.

Un hotel de Benidorm tienta a sus huéspedes con una ‘colección prohibida’ de escapadas

La primera experiencia del hotel coincide con San Valentín e incluye el "Satisfyer".

Muere un hombre tras chocar contra unos árboles en Elche

Hasta el lugar se ha desplazado una unidad del SAMU cuyo equipo médico ha realizado la reanimación cardiopulmonar avanzada y otras maniobras de recuperación al hombre sin respuesta.

Localizada la mujer desaparecida en Elche el pasado miércoles

Los agentes observaron a una persona deambulando por la calle mientras realizaban tareas de regulación de tráfico con motivo del traslado de un trono.

El pròxim 9 d’octubre, l’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Cultura ha preparat una extensa programació des del dijous 4 al dimarts 9 d’octubre, per a celebrar el Dia oficial de la Comunitat Valenciana. A través de les diferents propostes pensades per a tots els públics, el consistori vol animar a tots els alacantins a celebrar i participar de la qual és la festa de tots.

La primera de les activitats tindrà lloc durant els dies 4 i 5 d’octubre en el Saló Blau de l’Ajuntament, on en un acte organitzat per Ajuntament d’Alacant, La Cívica- EscolaValenciana de l´Alacantí i la Universitat d´Alacant, es realitzarà la III Lectura conjunta de Tirant Lo Blanc.

L’activitat durant la vesprada del 5 d’octubre a les 18 hores, es trasllada a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc un recital musical infantil a càrrec de Dani Miquel sota el títol “Dani Miquel i els Ma.me.mi.mo.Músics. La Vida és una Festa”.

El dissabte 6 d’octubre, l’Ajuntament proposa un cercaviles a partir de les 12 hores, que eixirà des de la Casa de les Bruixes (calme presidència Generalitat Valenciana a Alacant), Passeig de Canalejas, Esplanada, fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Aquest mateix dia a la vesprada, la Plaça de l’Ajuntament, albergarà a les 18 hores, la representació infantil “El rei Mides i els metamorfosi” de la companyia El ball de Sant Vito, mentre que en la Petxina de l’Esplanada tindrà lloc un concert a les 18 hores a càrrec de la Colla Sant Antoni i Colla La Taranina d’Agost.

La jornada prèvia al 9 d´octubre, la Plaça de l’Ajuntament, es converteix de nou en el centre de les activitats. A les 20 hores del dilluns 8, alacantins i visitants podran gaudir del Concert commemoratiu 9 d´octubre a càrrec de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant i del posterior Castell de Focs Artificials en la Zona Volvo del Port d’Alacant a les 00 hores.

Finalment, el dimarts 9, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració de grups de dansa, Nanos i Gegans i collas de dolçainers i tabaleters en plaça de l’Ajuntament.

Per primera vegada, el cartell oficial és el mateix en les tres províncies. Ha sigut dissenyat pel valencià Juanjo Oller, conegut com Milimbo. Simula un «tamgran», un puzle xinés les figures geomètriques del qual poden intercanviar-se. Hi ha un cartell per capital de província i totes elles formen un 9.

L’edil de Cultura, María Dolores Padilla, ha qualificat de “gest important” la decisió d’emprar una mateixa imatge en tot el territori, que simbolitze l’objectiu d’unitat i cohesió, que mantenen les diferents institucions.

“Des de l’Ajuntament d’Alacant volem reivindicar en el dia de tots els valencians, una major atenció cap a la ciutat per part de la Generalitat”. “Veiem que es van donant xicotets passos, però necessitem un compromís total cap a les necessitats que els alacantins venim reclamant des de fa temps”.

También te puede interesar

Coronavirus Aspe Teulada

Últimas noticias

Martínez Dalmau y el alcalde de Elche acuerdan continuar con las actuaciones del barrio de San Antón

 El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y Arquitectura Bioclimática, Rubén Martínez Dalmau, y el alcalde de Elche, Carlos González Serna, han...

Teulada Moraira tramitará de forma telemática volantes de empadronamiento

El Ayuntamiento de Teulada Moraira habilitará la tramitación de volantes de empadronamiento de forma telemática a través del SIT. El Consistorio ha...

El PSOE de Alicante propone Fondo de Emergencia de casi 10 millones

El PSOE de Alicante, liderado por Francesc Sanguino, ha anunciado la propuesta de destinar 9,8 millones de euros para hacer frente a...

La Policía Local de Alicante advierte que los reincidentes serán detenidos por desobediencia

La concejalía de Seguridad del Ayuntamiento informa que en esta tercera semana de confinamiento para hacer frente a la crisis del COVID,...

Sant Vicent del Raspeig edita una guía informativa de cómo tramitar online el desempleo y los ERTEs

El concejal de Empleo, Desarrollo Local, Comercio e Industria, Alberto Beviá, explica que   desde el inicio de la situación excepcional motivada por...