fbpx

Noticias de Alicante y provincia

lunes, 15 agosto 2022

Els 60 anys del Festival de la Cançò de Benidorm tindran expossició pròpia

La mostra s'inaugura aquest dijous, coincidint amb l'aniversari de la final que va guanyar la cançó 'Un Telegrama', i recopila els cartells promocionals, discos de les cançons guanyadores, còmics, etc...

Benidorm retrà enguany homenatge, amb una exposició en el museu Boca del Calvari, al seu Festival de la Cançó en el 60 aniversari de la seua primera edició.

- Advertisement -

La mostra s’inaugura aquest dijous, coincidint amb l’aniversari de la final que va guanyar la cançó ‘Un Telegrama’, i recopila els cartells promocionals de l’esdeveniment, discos de les cançons guanyadores, còmics i una rèplica de la primera Sirenita (guardó que atorgava el festival) treta directament del motle d’escaiola original.

L’exposició es podrà visitar fins al 20 d’octubre de dilluns a diumenge en horari de vesprada i servirà per a rememorar un esdeveniment que va suposar «una de les principals eines de promoció turística de la ciutat», com així ho ha definit l’alcalde, Toni Pérez, en roda de premsa.

- Advertisement -

El Festival de la Cançó de Benidorm va celebrar un total de 39 edicions en dues èpoques i per ell van passar estreles de renom internacional com Joe Cocker o Aretha Franklin (la seua única actuació a Espanya), a més de llançar a la fama a artistes com Julio Iglesias, Raphael o Dyango.

Segons el comissari de l’exposició, Juan Díaz, va ser «el festival de la cançó més longeu» de les seues característiques, creat a inspiració del de Sant Rem (Itàlia) i per a competir amb el Festival de la Cançó Barcelona que a penes va durar una dècada.

«En tot just dos mesos des que es va gestar el Festival de la Cançó de la Veu de Madrid, que és el que en realitat va ser la primera edició, es van presentar 1.300 cançons a concurs i tots els compositors de prestigi del país van presentar cançó», ha rememorat Díaz.

A partir de la segona edició ja es va dir Festival de la Cançó de Benidorm i fins es va arribar a rodar una pel·lícula sobre un certamen que va aconseguir que es retransmetera en onze països d’Europa i Amèrica.

A més, com ha indicat Díaz, el Festival ha servit per a una tesi doctoral de la Universitat de Lisboa i «hi ha un llibre en marxa» i un projecte per a elaborar «un musical».

ValenciàEspañol