Noticias de Alicante y provincia

lunes, 26 febrero 2024

Oriola celebrarà el Dia Universal del Xiquet amb diverses activitats per als més xicotets

El programa comprén gran varietat d'activitats, com a tallers de globoflexia, màscares, pintacaras, inflables i cuentacuentos, a més d'una gymkana i un teatre sobre els drets dels xiquets i xiquetes.

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oriola, Sabina-Goretti Galindo, va presentar aquest dimecres les activitats que dissabte que ve 17 de novembre, en la Glorieta Gabriel Miró, es duran a terme amb motiu del Dia Universal del Xiquet.

“Volem plantejar un dia per a cridar l’atenció sobre la situació de les xiquetes i xiquets més desfavorits, donar a conéixer els drets de la infància i conscienciar a les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament”, va destacar l’edil.

El programa comprén gran varietat d’activitats. De 10.00 a 12.30 hores hi haurà tallers de globoflexia, màscares, pintacares, inflables i contacontes. D’11.00 a 11.30 hores es realitzarà una gymkana i, més tard, de 12.00 a 12.30 hores es realitzarà un teatre sobre els drets dels xiquets i xiquetes.

Per a tancar el matí, a les 12.30 hores tindrà lloc l’espectacle musical “Salta”, que comptarà amb personatges coneguts per als xicotets. I com a colofó, comptarem amb l’actuació a les 17.00 hores del grup musical la Colla de Drilo. “El que pretenem és que amb els diferents jocs i tallers, els més xicotets coneguen altres realitats de xiquets i xiquetes d’altres zones del món, al mateix temps que es treballa la difusió dels drets de la infància”, va explicar Galindo.

A més, l’edil de Benestar Social va informar que el dimarts 20 de novembre hi haurà Taller de Mediació intergeneracional. Serà gratuït i se celebrarà de 17.00 a 20.00 hores en el saló d’actes de l’edifici PROP. Les inscripcions es poden realitzar a través de la web de l’Ajuntament, el telèfon 965301404 o en les oficines del PROP.

Sabina-Goretti Galindo va reflectir que “la finalitat del taller és aportar a les famílies eines per a realitzar els ajustos adequats en la seua convivència amb els adolescents i resoldre aquells problemes que han bloquejat el desenvolupament i benestar del sistema familiar”.

Finalment, des de la Regidoria de Benestar Social es va voler compartir el treball que s’està realitzant des dels Serveis Socials municipals. L’equip d’intervenció de família i menor i el EEIIA (Equip Específic d’Intervenció Infància i Adolescència), vénen observant, no solament un augment quantitatiu dels casos, sinó també un canvi qualitatiu en la problemàtica que es plantegen.

L’edil va voler destacar també “la major implicació ciutadana en la detecció i notificació de les possibles situacions de risc en aquest important treball com és el de vetlar per la protecció de la nostra infància”.