fbpx
11.2 C
Alicante

El Nadal torna a la Diputació d’Alacant amb activitats i plans per a tota la família

El Palau Provincial serà el principal escenari d'un ampli programa que s'estendrà del 13 de desembre al 6 de gener.

Un any més la Diputació d’Alacant s’engalana per a rebre el Nadal i oferir una infinitat d’activitats i propostes per a gaudir aquests dies en família. La visita de Papà Noel, un mercat ambulant nadalenc, tallers, espectacles circenses i cavalcades ompliran d’il·lusió i color els jardins del Palau Provincial. A més, el MARQtambé oferirà un ampli programa pensat per a totes les edats que es desenvoluparà tant en el museu com al Tossal de Manises.

El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha presentat aquest matí el calendari de propostes que s’estendrà fins al pròxim 6 de gener i que s’estenen per tota la província amb representacions de teatre infantil i familiar, moltes d’elles en llengua valenciana, així com concerts d’orquestra, corals i música tradicional.

El dijous 13 de desembre el president de la Diputació, César Sánchez, inaugurarà el mercat ambulant de Nadal i el divendres a la vesprada arribarà Papà Noël, qui s’instal·larà als jardins fins al dia 24 per a recollir les cartes dels més xicotets. Passada la Nit de Nadal, serà el Patge Real el que prenga el relleu, des del 26 de desembre i fins al 5 de gener.

Però sens dubte, un dels moments més esperats serà la Gran Cavalcada dels Carters Reals, una desfilada organitzada per la Diputació d’Alacant que arrancarà a les 18.00 hores el dia 4 de gener i recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Allí xiquets i majors podran gaudir d’un espectacle infantil a les 19.00 hores i a més podran entregar les cartes escrites als Reis Mags.

Així mateix, s’han organitzat cercaviles, tallers, jocs populars conta contes, sessions de karaoke i espectacles circenses, unes jornades inoblidables per als més xicotets que conclouran amb espectaculars tancaments de foc. Totes aquestes iniciatives se sumen a l’Exposició de Pesebres que s’exhibeix a la Sala d’Exposicions de la Diputació, on els ciutadans també poden gaudir de la mostra “‘No arriba el llenguatge a les paraules’ de l’artista EutiquioEstiratge.

Nadal en el MARQ

Per part seua, el MARQ tornarà a entrar de ple en aquestes festes amb el tradicional encés de l’arbre i una intensa vetlada d’activitats. La cita serà el divendres 14 de desembre a partir de les 18.30 hores i comptarà també amb tallers infantils, jocs en família, el pou dels desitjos, la castanyera i una divertida proposta d’animació. Després de l’encés de les llums tindrà lloc l’actuació del ‘Cor Aules de la 3a Edat’ (ASAUTE).

I ja en plenes festes nadalenques, els dies 26, 27 i 28 de desembre hi haurà representacions teatrals a les 12.00 hores amb entrada gratuïta limitada a l’aforament del Saló d’Actes del museu. Els tallers didàctics es duran a terme aqueixos mateixos dies però també prolongaran la seua oferta el 2 i el 3 de gener. Així, els més xicotets podran gaudir d’aquesta proposta i, al costat de la família, de les exposicions ‘Rupestre.

Els primers santuaris’ i ‘Plastihistoria’. Per als més ressagats, el MARQ ha organitzat una jornada de portes obertes els dies 4 i 5 de gener amb motiu de la clausura de ‘Rupestre’. A més, com tots els anys, del 21 de desembre al 6 de gener, el museu estarà present en ExpoNadal (IFA) amb un estand propi i tallers. A més, el museu tornarà a traure el seu costat solidari amb una nova campanya de recollida d’aliments.

Finalment, els dies 15 i 16 de desembre el jaciment arqueològic del Tossal de Manisses acollirà les ‘III Jornades de recreació històrica en Lucentum’ de 10.30 a 13.30 hores. Lucentum Reviviscit és el títol de la representació de l’Associació Hispània Romana que representarà el funeral d’un ciutadà il·lustre, amb la processó, la laudatio i el ritual de cremació.

Artículos relacionados

Teulada
GVASAN
GVABRINES

Lo más leído

CatalanSpanish